12 Ağustos 2008 00:00

Biz birlik olursak…

Kastamonu kalkınmada öncelikli iller arasında. Bunu duyan tekstil firmaları İstanbul’da işyerlerini kapatıp krediden yararlanmak ve ucuz iş gücü sağlamak amacıyla burada işyerleri açmaya başladılar

Paylaş

Kastamonu kalkınmada öncelikli iller arasında. Bunu duyan tekstil firmaları İstanbul’da işyerlerini kapatıp krediden yararlanmak ve ucuz iş gücü sağlamak amacıyla burada işyerleri açmaya başladılar. Bu da Kastamonu halkı için bir umut oldu ama umutlar hayal kırıklığıyla sonuçlandı…
Zaten işçiye hak görülen askeri ücret yoksulluğu ve açlığı dayatırken, burada bu ücret 250-300 bin liraya düştü. Bir de çıraklık eğitimi çıktı, bu da bir işçinin 3 yıl boyunca çıraklık sigortasıyla ve çıraklık ücretiyle çalışması demek. Bu da yetmiyormuş gibi 1 gün işe gitmesen iki günün kesiliyor. Buna rağmen birçok işyerinde ücretler zamanında ödenmiyor. Çalışma saatleri ise iş bitince bitiyor. Yani insanlar evlerini bile otel olarak kullanır hale geldi.
Ben de bir tekstil işçisiyim. Ağır olan çalışma koşulları zaten bizi sosyal hayattan kopardı. Tek sosyal bağlantımız yazılı ve görsel yayın organları.
Akşam eve gelip televizyonun düğmesine bastığımda tek gördüğüm zenginlerin özel hayatları oluyor. Şükürcü bir millet yaratma çabaları Türkiye’de yaşayan işçi, emekçi sınıfın sorunları ve onlara yönelik eğitici programlar, gerçek haber yayınlayan bir program bulamıyorum. Bunları sağlayan, hayatın toz pembe olmadığını gösteren bir kanal açıldı derken Hayat televizyonu kapatıldı. İşçi sınıfının gerçekleri görmesi ve uyanması engellenmek istendi. Hayatı yaratanların tepkileri televizyonumuzun tekrar açılmasını sağladı. Bu da gösteriyor ki birlik olunduğu zaman altından kalkılamayacak sorun yok, yeter ki birlik olmasını başaralım.
Tekstil işçisi bir kadın (KASTAMONU)
ÖNCEKİ HABER

Yerel yönetimler ve festivaller

SONRAKİ HABER

On beş yıl garanti verildi üç günde oyuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...