12 Ağustos 2008 00:00

Yerel yönetimler ve festivaller

Ağustos-eylül ayları Anadolu’da festivallerin yoğun olarak yapıldığı aylar. Kastamonu da birçok ilçe festivalleri için sıraya geçti bile. Bunu kentteki afiş kirliliği ile de görebiliyoruz

Paylaş

Ağustos-eylül ayları Anadolu’da festivallerin yoğun olarak yapıldığı aylar. Kastamonu da birçok ilçe festivalleri için sıraya geçti bile. Bunu kentteki afiş kirliliği ile de görebiliyoruz. Neden kirlilik? Çünkü içinde kültür kelimesini barındıran bu afişlere yansıyan manken, sanatçı(!) vs. popüler isimler büyük meblağlarla belediyeler tarafından festivallere getirilen, magazin haberlerine konu olması amaçlanan isimlerden başka bir şey değil maalesef. Bir taraftan sarımsağı para etmeyen köylü, hacizdeki çiftçinin bu festivallerde moral bulması sağlanarak sahte bir mutluluk vaat edilirken bir taraftan tanıtım adı altında büyük paralar harcanıyor.
Bu noktada akla gelen sorular çok tabii ki... Yerel yönetimler bu su gibi harcanan paralara nereden kaynak sağlıyor?
Söylemlerim elbette ki gerçekte bir ilin, bir ilçenin tanıtımını önemseyen kültürüyle o yerin, öz kaynaklarına sahip çıkan festivallere değildir. Tam tersi kültürden eser taşımayan, belediye başkanlarının kendi şovlarına dönüştürdüğü, festival adı altında oynanan oyunlaradır. Halkımız yerel yönetimlerine dönüp, bu başkanların şovunun kaynağının nereden geldiğini sormalıdır.
Saide Nar/Öğrenci (KASTAMONU)
ÖNCEKİ HABER

Yangınzedeler şokta

SONRAKİ HABER

Biz birlik olursak…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...