12 Ağustos 2008 00:00

DTP eylemine polis saldırısı

DTP, TUAD ve çeşitli kitle örgütlerinin Abdullah Öcalan üzerindeki baskılara dikkat çekmek için gerçekleştirdiği basın açıklamasına polis saldırdı.

Paylaş

DTP, TUAD ve çeşitli kitle örgütlerinin Abdullah Öcalan üzerindeki baskılara dikkat çekmek için gerçekleştirdiği basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırının ardından 8 kişi gözaltına alındı. Galatasaray Lisesi önünde yapılmak istenen açıklamaya yüzlerce kişi katıldı. Burada açıklama yapan TUAD İstanbul Şube Başkanı Mahmut Daşdan, Öcalan üzerindeki baskılara dikkat çekerek Kürtlerin bu durumdan kaygı duyduklarının kaydetti.
Açıklamaların ardından alkışlarla DTP İstanbul İl Başkanlığı’na doğru yürüyen kitleye polis panzerler ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrasında TUAD İstanbul Şube Başkanı Mahmut Daşdan, çalışan Hasibe Mengikan ve 6 kişi gözaltına alındı.
Açıklamayı takip eden bir gazetecinin de polis aracının camının kırılmasına sebebiyet verdiği gerekçesi ile gözaltına alındığı öğrenilirken çevredeki birçok cafe ve lokantanın atılan gaz bombalarından etkilendiği görüldü. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Savaştan 24 saat önce Gürcistan

SONRAKİ HABER

523 profesör için kritik gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...