13 Ağustos 2008 00:00

Phelps’in sırrı hamur işleri

29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında 8 altın madalyayı hedefleyen ve dünkü finallerin ardından 3. altın madalyasını kazanan ABD’li yüzücü Michael Phelps, sabah seansındaki final yarışmalarına hamur işleri ve pizza yiyerek hazırlandığını söyledi

Paylaş

29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında 8 altın madalyayı hedefleyen ve dünkü finallerin ardından 3. altın madalyasını kazanan ABD’li yüzücü Michael Phelps, sabah seansındaki final yarışmalarına hamur işleri ve pizza yiyerek hazırlandığını söyledi.
Pekin-2008’de, yüzmede finaller, yerel saatle öğleye doğru yapılıyor. Bu kararın, ABD’de finallerin televizyondan “prime time” süresinde naklen yayımlanması için alındığı belirtiliyor. Yayın için ilk kez öğle saatlerinde finallerin yapılmasından kimi yüzücüler yakınırlarken, Phelps ise bundan şikayetçi değil.
Dün 200 metre serbestte yeni bir dünya rekoru kırarak 3. altın madalyasını kazanan Phelps, “Uyuyorum ve yiyebildiğim kadar yiyorum. Çok fazla hamur işi ve pizza yedim, karbonhidrat aldım” dedi.
23 yaşındaki Phelps, “04.30-05.00 civarında uyanıyorum. Sonra kalkmadan 1.5 saat daha uyuyorum. Sabahları böyle kalkıyorum ama bunlar Olimpiyat Oyunları. Bu, gelecek günlerde çok daha önemli olacak” diye konuştu. Günde 2 kez masaj yaptırdığını belirten Phelps, her yeni zaferinden sonra “herşeyi kafasından çıkarmaya çalıştığını” belirterek, “Bu kolay değil. Ama yarışlara tam anlamıyla konsantre olmalıyım” dedi.
8 finalde 8 altın madalyayı hedefleyen Phelps, pazar gününe dek her gün yarışacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Maden işçisi Ozan

SONRAKİ HABER

Ön elemede ilk maçlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...