13 Ağustos 2008 00:00

Ermeni köyü Vakıflı, şenlenecek

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Vakıflı köyünde 15–16 Ağustos 2008 tarihlerinde Anadolu Kültür ve Vakıflı Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından şenlik düzenlenecek

Paylaş

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Vakıflı köyünde 15–16 Ağustos 2008 tarihlerinde Anadolu Kültür ve Vakıflı Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından şenlik düzenlenecek.
Vakıflı Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği adına Tatyos Bebek, yapılacak şenliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bebek, “Meryem Ana Yortusu’na denk gelen bugünlerde, köy dışında yaşayan Vakıflı köylüler her yıl köyde bir araya geliyor, Cumartesi akşamı hep birlikte kazanlar kaynatılıyor ve Pazar günü ayinden sonra takdis edilmiş Herişa (keşkek) ve üzümler yeniyor. Vakıflı köyünün bu önemli geleneği bu yıl farklı bir boyut kazanacak” dedi.
Bir dizi etkinlik düzenlenecek
Meryem Ana Yortusu’ndan önce Vakıflı köyünün kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağını belirten Bebek, yapılacak etkinlikleri ise şu şekilde sıraladı:
Vakıflı Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği ile Vakıflı Köyü Muhtarlığı tarafından hazırlanan ve Anadolu Kültür tarafından desteklenen ‘Vakıflı Köyü Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ 15 Ağustos Cuma sabahı organik tarım üzerine bir toplantı ile başlayacak. Aynı gün Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Füsun Üstel ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahcupyan’ın katılımıyla bir panel düzenlenecek. Osman Köker’in ‘100 Yıl Önce Türkiye Ermenileri’ başlıklı dia gösterisi de cuma günü gerçekleşecek etkinlikler arasında. 16 Ağustos Cumartesi akşamı ise köyde Grup Rengahenk köyde bir konser verecek. Rengahenk’ten önce müzisyen Karin Küçükoğlu çalıştırdığı Vakıflı Köyü Çocuk Korosu şarkılar söyleyecek. Aynı gün, hafta boyunca fotoğraf sanatçısı Silva Bingaz ile fotoğraf çalışmaları yapan köydeki çocukların fotoğraf sergisi açılacak. 17 Ağustos Pazar günü ise hep birlikte bölgenin kültürel özelliklerine uygun biçimde Meryem Ana Yortusu kutlanacak.
Bebek, “Vakıflı köyü kültür ve sanat etkinlikleri yüzyıllardır bir arada bulunan kültürel farklılıkların nasıl bir zenginlik yarattığını vurgulamak açısından önemli bir etkinlik olacak” dedi. (Hatay/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

‘İstanbul’ bitiriyor

SONRAKİ HABER

Birilerini sinirlendiren Osman Özgüven

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...