14 Ağustos 2008 00:00

Kanalizasyon suları arıtılmadan denize akıtılıyor

İzmit’te Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, kanalizasyon sularının arıtılmadan denize akıtıldığını belirterek eylem yaptı.

Paylaş

İzmit’te Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, kanalizasyon sularının arıtılmadan denize akıtıldığını belirterek eylem yaptı.
İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSU) Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi önünde toplanan mahalle sakinleri, atık suların arıtılmadan denize akıtılması yüzünden, mahallelerinde sinek ve farelerin çoğaldığını ileri söylediler.
Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Ersin Ergün, mahallelerindeki evsel atık sularını arıtan tesislerin yıllardır çalıştırılmadığını ifade ederek, fosseptiğin bir havuzda toplanarak pompalar yardımıyla denize deşarj edildiğini anlattı.
Atığın denize verildiği yerin yakınında çocukların suya girdiğini belirten Ergün, sinek, sivrisinek ve farelerin yanı sıra bölgenin pis kokusunun da mahallelileri rahatsız ettiğini kaydetti.
Ergün, yetkililerden, tesisin tam kapasiteyle çalışacak şekilde rehabilite edilmesini talep ettiklerini bildirdi.
İSU’dan açıklama
Öte yandan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ise Marmara depreminde hasar gördüğü için tesisin arıtma bölümünün çalışmadığını, derin deniz deşarjı yapılarak atık suyun seyreltilip denize verildiğini söyledi. Fosseptiğin kıyıdan denize boşaltılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Bayram, denizin yaklaşık 1200 metre içine girilerek atıkların denize verildiğini bildirdi. Bölgedeki problemin sahil düzenlemesi sırasında hasar gören hatlardan kaynaklanabileceğini dile getiren Bayram, şöyle konuştu: “Derin deniz deşarjı olmasa dahi tüm tesislerimizde Çevre ve Orman Bakanlığının koyduğu standartları sağlıyoruz. Burada balık yetiştiriliyor düşüncesiyle atık suyu seyreltip, pompalarla 1200 metre ileriye taşıyoruz, dipten yüzeye ulaşana kadar da adeta doğal bir arıtmaya tabi tutuluyor.” (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halkın sağlığını 47 bin YTL’ye satıyorlar

SONRAKİ HABER

Şanslı hastalar da var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...