14 Ağustos 2008 00:00

Bu köyde tuvaletler yok

Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde, kanalizasyon olmadığından, tuvaletler kullanılmıyor. Tuvalet ihtiyaçlarını arazide karşılayan köylüler, kanalizasyon istiyorlar.

Paylaş

Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde, kanalizasyon olmadığından, tuvaletler kullanılmıyor. Tuvalet ihtiyaçlarını arazide karşılayan köylüler, kanalizasyon istiyorlar.
Varto İlçesine bağlı Teknedüzü köyünde, kanalizasyon olmadığından, tuvaletler kullanılmıyor. Tuvalet ihtiyaçlarını arazide karşılayan köylüler, kanalizasyon istiyorlar. Kanalizasyon olmadığından, gerek evlerin içindeki ve gerekse evlerin dışındaki hiçbir tuvaleti kullanan yok. Tuvaletlerin kapısına kilit vuran Teknedüzü köylüleri, tuvalet ihtiyaçlarını açık alanda, arazide karşıladıklarını söylediler. Seval Kalkan; “Hiç kimse, tuvaletleri kullanamıyor. Birçok evde modern şekilde yapılan tuvaletler kullanılmıyor. Herkes, ihtiyacını arazide karşılıyor. Utanç verici ama ne yapalım, şimdiye kadar kimse kanalizasyon yapmak için harekete geçmedi. Yetkililerin bir an önce bu durumumuza bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi. Alican Kalkan ise “Herkes birbirinden saklanarak ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Çocuklarımız hep dışarıda tuvaletlerini yapıyorlar. Bir an önce kanalizasyonumuz yapılsın” diye konuştu. Teknedüzü Köyü Muhtarı Halit Tekdal ise, Arazide her an tuvalet ihtiyacını gideren insanlarla karşılaşmak mümkün. Bu devirde, bu manzaralar pek hoş olmasa gerek. Yetkililerin bu sorunumuzu çözmesini bekliyoruz” dedi.
(Muş/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

JİN û JîN

SONRAKİ HABER

Ilısu Barajı 187 yerleşim yerini yok edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...