15 Ağustos 2008 00:00

Patlamadan sonra kurs dilekçesi verilmiş

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesiyle ilgili Konya Valiliğince görevlendirilen komisyonun incelemesini tamamlayarak, raporunu Valilik makamına teslim ettiği bildirildi.

Paylaş

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesiyle ilgili Konya Valiliğince görevlendirilen komisyonun incelemesini tamamlayarak, raporunu Valilik makamına teslim ettiği bildirildi.
Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Valilikçe görevlendirilen komisyonun, incelemesini tamamlayarak 12 Ağustos Salı günü raporunu Valilik makamına teslim ettiği belirtildi. “Çöken yurt binasında Kuran Kursu verildiğine dair herhangi bir bilgi ve belge tespit edilememiştir” denilen açıklamada, ancak binada herhangi bir kurs için izin alınmadığı, İngilizce kursu açma dilekçesinin ise patlamadan sonra verildiğinin anlaşıldığı kaydedildi
Gaz sistemi de yanlış
İnceleme raporuna göre çöken yurt binasının, 1993 yılında inşa edildiği, 2000 yılında Boğaziçi Özel Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu olarak ruhsat alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mutfakta kullanılan gaz sistemi yaklaşık 2 yıl önce Konya’daki bir firmaya yaptırılmıştır. Dernek yetkilileri, ayrıca gaz sisteminin teknik kontrolünü yaptırmamıştır. Gaz sisteminin kurulmasında standarda uyulmadığı anlaşılmıştır.”
Dernek yöneticilerinin haklarında izinsiz kız öğrenci yurdu açtıkları, ruhsatlı erkek öğrenci yurdunu da izinsiz nakil yaptıkları gerekçeleriyle Dernekler Kanunu’nun 26. maddesine aykırı davranıldığı belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi: “Ayrıca Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin 9. ve 10. maddelerine aykırı davranıldığından aynı yönetmeliğin 45. maddesi gereğince işlem yapılması teklifi yapılmıştır.” Açıklamada, olayda ihmali bulunan görevliler hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre ön inceleme ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre disiplin soruşturması yapılması kanaatine varılmıştır. (Konya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kağıthane’de bir poşet G-3 mermisi bulundu

SONRAKİ HABER

'Belgesel film çekiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...