15 Ağustos 2008 00:00

Geldikleri gibi dönmediler

Kamp son kez yakılan kamp ateşinin etrafında çekilen halaylarla bitti

Paylaş

Evrensel Kültür Merkezi’nin “doğa, tarih ve yaşam için” şiarıyla İzmir Ürkmez’de gerçekleştirdiği Gençlik Buluşması 2008’in ilk kampı 13 Ağustos akşamı birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle sona erdi. Başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerden gelen yaklaşık 500 genç kampta oluşturdukları atölyelerde hazırladıkları ürünleri kapanış etkinliğinde sergiledi.
‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’
Kampın son gecesi yapılan etkinlikler, kamp katılımcısı gençlerin oluşturduğu iki farklı müzik grubunun dinletileriyle başladı. Müzik atölyesini oluşturan gençler çalıp söyledikleri şarkılarla dinleyenleri hem duygulandırdı hem coşturdu. Müzik dinletisine damgasını vuran bölüm, özel istek üzerine Gamze Teker tarafından seslendirilen ve sözleri şair Adnan Yücel’e ait olan “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya” dek adlı şarkının hep bir ağızdan söylenmesi oldu. Gençler dinleti sonunda çalınıp söylenen hareketli şarkılarla kol kola dans edip eğlendiler.
İnsanın suyu ekmeği ‘şiir’
Gece, kamp boyunca Edebiyat üzerine çalışmalarda bulunan ve kamp süresince Orhan Kemal’in Murtaza’sı, Homeros’un İlyada ve Odessa’sı üzerine etkinlikler gerçekleştiren, şair Mustafa Köz’ün yürütücülüğünü yaptığı “İğdealtı Edebiyat Atölyesi”’nin sergilediği şiir dinletisiyle devam etti. Sırasıyla sahneye çıkan 14 genç ülkemizin ve dünyanın önemli şairlerinden seçtikleri şiirleri arkadaşlarıyla paylaştı. Nâzım Hikmet’in şiirleriyle başlayan etkinlikte, Atölye çalıştırıcısı Mustafa Köz, Yunanistanlı devrimci şair Yannis Ritsos’un Okyanus Marşı’nı okudu. Köz’ün 11 yaşındaki kızı Yazı ise kamp katılımcılarının dizelerinden kolajlanan “Barış için diz dize” adlı şiiri okudu.
Ateşin başında omuz omuza
Kampa katılan bazı illerden gençlerin yola erken çıkması gerektiği için Kamp Ateşi etkinlikler bitmeden yakıldı. Ateş etrafında toplanan gençler omuz omuza çektikleri halayların ve kampın da şiarı olan sloganların atılmasının ardından, kampa Kocaeli’nden katılan arkadaşlarını uğurladı.
Kampı an ve an karelediler
Kapanış etkinliği için tekrar etkinlik alanında buluşan gençler Fotoğraf Atölyesi’nin hazırladığı sinevizyon gösterimini izledi. Aynı zamanda kamptaki Fotoğraf Atölyesi’nin yürütücülüğünü yapan fotoğraf sanatçısı Özcan Yaman’ın sunduğu sinevizyonda, Atölye üyesi gençlerin kamp boyunca çektikleri fotoğraflardan oluşan bir seçki yer aldı.
‘Seçmece bunlar’
Gazetecilik ve Televizyonculuk Atölyesi’nin hazırladığı Kamp TV’de önceki günlerde yayınlanan bölümlerin en eğlenceli yerlerinden yapılan seçme görüntüler, izleyenleri bir kez daha güldürdü. Kamp TV seçmece görüntülerin ardından yaptığı canlı yayınla devam etti. Canlı yayın başlangıcında şair Mustafa Köz’ün kızı ve kampın en küçük katılımcılarından biri olan Yazı’nın 12. doğum günü kutlandı. Kamptaki en eğlenceli atölyelerden olan “Ritim Atölyesi” kamp alanından topladıkları tahta, şişe gibi araçlarla sergiledikleri ritim dinletisini Yazı’ya armağan etti.
Mücadelede buluşmak üzere…
Gece etkinliğinin son bulmasının ardından yola çıkmak üzere hazırlanan gençlerin vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Hala tükenmeyen enerjileriyle şakalarına devam edenlerin, tek tek birbirine sarılanların, gözyaşlarını tutamayanların renkli kareler oluşturduğu vedalaşmada gençler birbirlerine daha iyi bir dünya için sürdürecekleri mücadelede buluşma sözü verdi. (Ürkmez/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ARA SIRA

SONRAKİ HABER

Eve bir lokma götürmek için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa