17 Ağustos 2008 00:00

Harput’ta yıkım beklentisi

Uygarlıklara beşiklik etmiş tarihi yerlerden Harput’ta yoksul emekçilerin geçimlerini sağladıkları büfeler, belediye tarafından yıkılma tehlikesinde.

Paylaş

Uygarlıklara beşiklik etmiş tarihi yerlerden Harput’ta yoksul emekçilerin geçimlerini sağladıkları büfeler, belediye tarafından yıkılma tehlikesinde. On iki ay kira verip sadece 4-5 ay çalıştırdıkları yerler sit alanı diye belediye tarafından yıkılırken, belediyenin lüks lokanta açılmasına izin vermesi tepki topladı.
Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma tarafından belediyeye gönderilen yazı doğrultusunda kurul kararı olmayan yerleri yıktıklarını söyleyen büfe sahibi Ali Alper Güler, “Harput sit alanı olduğundan dolayı büfe ruhsatı verilmiyor. Ama yıllardır buralarda büfeler var. Yaklaşık on iki yıldan beri biz bu büfeyi çalıştırıyoruz. 12 yıldır kirasını, elektriğini verdim. Peki şimdiye kadar neredeydiler. Burada kendi gücümüzle tahtadan yaptığımız büfeyi yıkıyorlar. Ama tam karşımıza şato gibi olan Özel İdare Misafirhanesi’ni dikiyorlar. Ve şu anda orası da lüks bir lokanta olarak çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.
Cimşit Hamamı’nın tarihi eser olduğuna dikkat çeken Güler, hamamın da hem sergi hem de lokanta olarak kullanıldığına dikkat çekiyor. Herkese eşit davranılmasını ve eşit haklar verilmesini isteyen Güler, “Harput’ta kişi evinin çatısına bir çivi bile çakamazken bazıları villalar dikebiliyor” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır barış için hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

AKP köylülerin ampulünü
kararttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...