26 Ocak 2012 10:49

‘Marmaray şirketi kreşimizi yapsın’

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çalışan sağlık emekçileri, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çocuk kreşinin Marmaray kazısı nedeniyle hasar görmesi nedeniyle hastane bahçesinde eylem yaptı. “Marmaray Kreşimi Yap” pankartı açan emekçiler, “Güvenli kreş istiyoruz” ve “&

‘Marmaray şirketi kreşimizi yapsın’
Paylaş

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan SES Aksaray Şubesi Cerrahpaşa İş Yeri Temsilcisi Aydın Erol, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kreş ve Gündüz Bakımevi binasında, Marmaray tünel açma inşaatından kaynaklı kısmi hasar oluştuğunu ve binanın boşaltılarak yaklaşık 200 çocuğun Beyazıt ve Çapa Kreş ve Gündüz Bakımevine gönderildiğini hatırlattı. Yapılan incelemeler sonucunda binanın güvenli olmadığının tespit edildiğini belirten Erol, “Yıllardır hastanemiz içinde sağlık çalışanlarına hizmet veren kreşimizin, Marmaray inşaatı sebebiyle kapatılıyor olması geçen süre içinde kurumun geçici çözümler üreterek 20 kişilik olması gereken sınıflara 40-45 çocuğun tıka basa doldurulması, tam bir aymazlık ve vurdumduymazlıktır” diye konuştu.

Aynı dönemde hasar gören diğer binalara yer bulunmasına rağmen sağlık hizmeti veren çalışanların çocuklarının mağduriyetinin  2 aydır giderilmemesini eleştiren Erol, Başbakana seslenerek, “Hükümetinizin övünerek bitiremediği Marmaray çalışması bu anneleri her gün mağdur ediyor. Marmaray inşaatını yapan firma ya da yetkililer 200 ailenin zararını karşılayacak mı?​” şeklinde sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Küme düşme yerine puan silme reddedildi

SONRAKİ HABER

Hakim izne çıktı, dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...