20 Ağustos 2008 00:00

Kazadan kurtuldu ama!

Trafik kazasından kurtulduğuna sevinen Metin Yüce polisten kurtulamadı. Dayak yedi, 7 yerinden kurşunlandı

Paylaş

Manisa’da tartıştığı polis tarafından 7 yerinden kurşunlanan Metin Yüce’nin yaşadıkları “Bu kadar da olmaz” dedirtecek türden. Yüce ve yanında bulunan arkadaşları, geçirdikleri trafik kazasında olay yerine gelen polisler tarafından tartaklandı. Yaralı halde yerde yatarken dahi hakaretlere ve polis şiddetine maruz kaldılar. Hastanede tedavi edilmediler. Üstüne birde suçlu konumuna düşürüldüler. Polis şiddetine maruz kalan yaralılar saldırının Kürt oldukları için gerçekleştiğini kaydettiler.
Manisa Devlet Hastanesi önünde 10 Ağustos’ta kullandığı otomobille trafik kazası yapan Metin Yüce, olay yerine gelen polisle tartışınca kazadan kurtulduğuna sevinemedi. Yüce, tartıştığı polisin kendisine, hakaretlerde bulunduğunu ve ardından silahını çıkararak ateş açtığını iddia etti. İnşaat işçisi Yüce, polisin açtığı ateş sonucunda vücuduna 7 kurşun isabet ettiğini belirterek, yerde kanlar içinde yattığı halde polislerin tekmelerle kendisine vurmaya devam ettiğini söyledi.
Hastanede müdahale edilmedi
Yüce’nin yanında bulunan Şenol Yüce de olay yerine gelen polislerin oldukça saldırgan bir tavır içerisinde bulunduğunu kaydederek, “Bize her tür hakaret ve küfür ettikten sonra polislerden biri silahla bizi taradı. Bana kurşun isabet etmedi, ancak Metin ağabeyim 7 yerinden yaralanırken, olay yerinde bir kişinin de göğsüne kurşun isabet etti” dedi.
Manisa Devlet Hastanesi’nde bulunan doktorlardan bir kısmının da kendilerini dövmeye çalıştığını öne süren Yüce, “Olay hastane önünde gerçekleşmesine rağmen ağabeyim Metin kan kaybından neredeyse ölüyordu. 1 saat kanlar içinde kıvrandı. Top sakallı bir doktor gelip ‘Sus’ diyordu başka da bir şey yapmıyordu. Bunun üzerine ağabeyimi Manisa Merkez Efendi Hastanesi’ne kaldırdık. Burada ilk müdahale yapıldı” diye konuştu.
Yargı önünde hesap verecekler
Yine aynı arabada bulunan ve polis dayağından nasibini alan Dinçer Yüce de olay yerinde her türlü sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldıklarını dile getirdi. Mağdur olmalarına rağmen gözaltına da alındıklarını kaydeden Dinçer Yüce “Yaşanan ırkçılıktır ve Kürt düşmanlığından kaynaklıdır. Bir şarjör mermiyi nefretle sizlere sıkmaya cesaret edebilenler, bunun hesabını yargı önünde vereceklerdir. Polis vahşetinden başka bir şey olmayan bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.
Emniyete göre suçlu yaralılar
Olayın ardından soruşturma başlatan Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Metin Yüce, Dinçer Yüce, Şenol Yüce ve Muammer Özkan’ı gözaltına aldı. Diğer üç kişi serbest bırakılırken Muammer Özkan ise “polise mukavemet etmek” ve “devlet malına zarar vermek” suçlamaları gerekçesiyle tutuklanarak Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Öte yandan Metin Yüce’yi tedavi etmeyen Manisa Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorların bir kısmına yönelik Kürtlere karşı ırkçı davranışlar ile ilgili daha öncede çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Hastanede Türkçe bilmeyen Kürt kadınlarına hemşire ve doktorların hakaretlerde bulunduğuna yönelik iddialara ilişkin olarak SES ve Eğitim Sen Manisa Şubeleri açıklama yapmıştı. Hastanede çalışan ve ismini vermek istemeyen bazı doktorlar da iddiaları doğrulamıştı. (Manisa/DİHA)

Polis durmak bilmiyor!
2005 yılında yürürlüğe giren Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun (PVSK) ardından yaşanan polis şiddeti sınır tanımıyor. Polisin şiddetine maruz kalan çok sayıda kişi ya yaşamını yitirdi ya da yaralandı.
* Nijeryalı sığınmacı Festus Okey götürüldüğü karakolda polis kurşunuyla yaşamını yitirdi.
* Baran Tursun dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.
* Yürüyüş Dergisi dağıtımcısı Ferhat Gerçek polis kurşunuyla yaralanarak felç oldu.
* Bahçelievler’de Cem İnci’yi vuran polis Mustafa Atasoy, İnci’ye sağlık müdahalesi yapılmasını engelledi ve başında ölmesini bekledi.

Kol kıran polisler hakkında suç duyurusu
Adana DTP İl binasına yapılan baskın sırasında, gözlemci olarak il binasında bulunan İHD Adana Şube Yöneticisi Hüseyin Beyaz, polisler tarafından merdivenden atıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.
Adana Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesine bağlı polisler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Beyaz, baskın sırasında başta kendilerinin dışarı atılması yönünde emir veren baş komiser olmak üzere fiili saldırıda bulunarak kolunun kırılmasına sebebiyet veren Terörle Mücadele’de görevli polis memurlarının cezalandırılmasını talep etti. Beyaz, insan hakları savunucusu olan kendilerine yönelik, fiziki saldırıda bulunan polis memurlarını teşhis edebileceğini belirterek, “Beni darp ederek, kolumun kırılmasına sebebiyet veren polis memurlarının tespitini ve haklarında gerekli tahkikatın yapılarak, cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Beyaz’a olay sonrası tedavi gördüğü Adana Devlet Hastanesi’nde 2 ay iş göremez raporu verilmişti. (Adana/DİHA)

Katil emekli polis çıktı
Trabzon’da fındık toplarken vurularak hayatını kaybeden Yayla Öztürk’ün katil zanlısı olarak emekli bir polis gözaltına alındı.
Düzköy’ün Demirkapı Köyü’nde 17 Ağustos pazar günü saat 11.00 sıralarında evinin yanındaki bahçede fındık toplayan Yayla Öztürk (75) nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla başından ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturmada, Düzköy’ün Aykut Beldesi’nde yaşayan emekli polis Aziz Ç.’nin (50) olay günü havaya ateş açtığı ihbarı alındı. Aziz Ç. gözaltına alınırken, silahı da balistik incelemeye gönderildi. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. (Trabzon/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Görev alanı skandalı!

SONRAKİ HABER

göçük mehmet - tuzla dersanelerü ve mathausen gampı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...