20 Ağustos 2008 00:00

Anadol: Kediye ciğer emanet etmeyiz

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, AKP’nin anayasa değişiklik teklifine ‘evet’ demenin kediye ciğer emanet etmek olacağını söyleyerek “Bu Parlamento, anayasa değişikliği yapamaz” dedi.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, AKP’nin anayasa değişiklik teklifine ‘evet’ demenin kediye ciğer emanet etmek olacağını söyleyerek “Bu Parlamento, anayasa değişikliği yapamaz” dedi.
Ulusal program çerçevesinde bazı anayasa değişiklikleri için harekete geçmeye hazırlanan AKP Hükümeti, muhalefetin desteğini de arayacak. Mutabakat sağlanmadan anayasa değişikliklerinin Meclisten geçmesi zor görünüyor. CHP ise değişiklikler için işbirliğine sıcak bakmıyor. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkan Vekili Anadol, “Kediye ciğer emanet edilmez. Yapacakları değişiklik ile Anayasa Mahkemesinin üyelerini Meclise seçtirecekler, çoğunluk onlarda. Bu parlamento anayasa değişikliği yapamaz” dedi.
Anayasa değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi kararıyla laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu tescillenmiş bir partiye emanet edilemeyeceğini belirten Anadol, “Onların ne istediklerini biliyoruz. ‘Yok, özgürlükleri geliştireceğiz.’ Bunların hepsi laf” diye konuştu
‘Muhatabımız Erdoğan’
Şaban Dişli’nin mal bildiriminin, sadece Mecliste değil, aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da bulunduğunu söyleyen Anadol, “Şaban Dişli’nin dişini söker gibi mal bildiriminde bulunmasını sağlayamazsak, muhatabımız Recep Tayyip Erdoğan. Hani yolsuzluğa damardan giriyordu AKP. Senin genel başkan yardımcına kadar gitti. Sen görevini yap Recep Tayyip Erdoğan. Tüzüğünü uygula. Emir ver. ‘Mal beyanında bulun’ de. ‘O zaman ki mal bildirimi ile şimdiki mal bildirimi arasındaki farkı da söyle’ de” diye konuştu. Mal bildiriminde bulunma konusunda çağrıda bulunan Anadol, “Şimdi bütün genel merkez yöneticileri ve milletvekilleri karşılıklı mal bildiriminde bulunalım. Biz hazırız CHP olarak. Şeffaf biçimde, basının önünde mal bildiriminde bulunalım” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gül, Erbakan’ı affetti

SONRAKİ HABER

Ergenekon’a yayın yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...