20 Ağustos 2008 00:00
En yüksekteki kız
Olimpiyat Oyunlarında, atletizmde sırıkla yüksek atlamada 5.05 metrelik atlayışıyla dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Rus bayan sporcu Yelena İsinbayeva, antrenörünün kendisinin 5.20 atlayabileceğini düşündüğünü ve kendisinin de buna inandığını söyledi.
26 yaşındaki Yelena İsinbayeva, yaptığı açıklamada, Kendisini daha yüksek atlamaya zorlayacak rakipleri olmamasına karşı nasıl motive olabildiği yönündeki bir soruya, Kendimi zirvede tek başıma hissetmeyi seviyorum. Bu çok havalı ve birinciliği mümkün olduğunca korumayı umuyorum. Rakiplerim beni teşvik ediyor dedi.
24 dünya rekoru kırdı
İsinbayeva, bu dalda dünya rekorunu ne denli ilerletebileceğine dair soruya da, Ne denli yükseğe çıkabileceğimi bilmiyorum. Ancak her yarışmada elimden gelenin en iyisi yapmayı deneyeceğim dedi.
2006den beri antrenörü olan Vitaly Petrovun kendisinin 5.15 ya da 5.20 atlayabileceğini düşündüğünü belirten İsinbayeva, Buna inanıyorum. Amacım Sergei Bubkanın kırdığı dünya rekoru sayısını geçmek. Buna ulaşmak için hala 4 yıl var önümde diye konuştu.
Sırıkla yüksek atlamanın efsanevi ismi Sergei Bubkanın bu dalda 35, İsinbayevanın 24 dünya rekoru bulunuyor.
Bubkanın bu dalın erkeklerde en büyük sporcusu olduğunu ve her zaman öyle kalacağını vurgulayan İsinbayeva, Onu geçmek için 12 rekor daha kırmam gerekiyor. Bu denli fazla sayıda rekor kırabilir miyim veya kırabilirsem bunu ne kadar sürede başarırım bunları bilmiyorum dedi.
Rekorları
Volgograd doğumlu İsinbayeva, salon ve açık hava rekorlarını elinde bulunduruyor. Her iki kategoride de son dünya şampiyonluklarını kazanan İsinbayeva, 2005 yılı temmuz ayında, 5 metrenin üzerinde atlayan ilk bayan sporcu olarak tarihe geçmişti.
İsinbayeva, 11 Temmuz 2008de açık hava müsabakalarında 3 yıl aradan sonra ilk dünya rekorunu 5.01 metreyle kırdı. Oyunların başlamasından 10 gün önce Monacoda rekorunu 5.03 metreye taşıyan İsinbayeva, önceki gün de 5.05 metre atlayarak bir kez daha tarihe geçti. (SPOR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et