21 Ağustos 2008 00:00

Didim 5. Sanat Edebiyat Günleri başlıyor

Teması “Barış Kültürü ve Edebiyat” olarak belirlenen Uluslararası 5. Sanat Edebiyat Günleri yarın başlıyor

Paylaş

Teması “Barış Kültürü ve Edebiyat” olarak belirlenen Uluslararası 5. Sanat Edebiyat Günleri yarın başlıyor.
Akköy Dergisi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Didim Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği edebiyat günlerinin bu yıl ki onur konuğu Ayla Kutlu. Ayrıca etkinlikler kapsamında Mustafa Şerif Onaran’ın 80.yaşına saygı gecesi de düzenlenecek.
Etkinliklere TYS Genel Başkanı Enver Ercan, Bilsen Başaran, Zeynep Kuruda, Ayten Mutlu, Berrin Taş, Güngör Gençay gibi şair ve yazarların yanı sıra Filistin’den Halid Derviş, Abdüllatif Al Mühenna, Suriye’den İbtisam Smadi, Tunus’tan Necva El Menstiri Eş Şerif, Ürdün’den gazeteci İbrahim Shawerar katılacak. Edebiyat ve Sanat Günleri’nin Genel Kordinatörü Akköy Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güven Pamukçu, kıyısı denize dayanan yazlıklarda düzenlenen “festivallere” de bir çekidüzen vermektir amacında olduklarını söylüyor.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise etkinlikleri Akköy Dergisi ve TYS ile birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Kamacı, “Etkinliklerle Didim’in kültürel ve sanatsal altyapısının temellerini sağlam ve doğru unsurlar üzerinde inşa edebilmek amacındayız. Her şeyin hızla tüketildiği, popülizm ve popüler kültürün dört bir yandan insanlarımızı kuşattığı, yozlaşmanın kanıksandığı bir ortamda, nitelikli sanata ve toplumcu etkinliklere ilçemizden bir katkı sunmaktır dileğimiz. Didim Sanat Ve Edebiyat Günleri, gelişen büyüyen Didim’le birlikte büyümeye, Didim’i zenginleştirmeye ve evrensel kültüre ilçemizden katkı sunmaya devam edecektir’ dedi.
5.Uluslararası Sanat Ve Edebiyat Günleri 24 Ağustos pazar akşamı sona erecek. (Didim/EVRENSEL)
Celal Şenol
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu yanıt bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...