22 Ağustos 2008 00:00

‘Kazanmayı öğrendik’

Fatih Terim, futbolcularının artık kazanmayı öğrendiklerini, kazandıkça daha iyi oynayacaklarını söyledi

Paylaş

A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları hazırlıkları kapsamında Güney Amerika’nın güçlü ekiplerinden Şili ile önceki gün Kocaeli’nde oynadığı özel maçtan 1-0 galip ayrılırken, teknik direktör Fatih Terim futbolcularının kazanmayı öğrendiğini söyledi.
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Fatih Terim, “İlk hazırlık maçımız, aynı zamanda son hazırlık maçımız. 15 gün sonra Dünya Kupası elemelerine Ermenistan maçıyla başlayacağız” dedi.
Hazırlık maçı da olsa kazanmanın önemli olduğunu vurgulayan Terim, “Futbolcularım kazanmayı öğrendi. Zaman zaman Şili takımı bizden daha hazır gözüktü. Onların da pozisyonu var. Ama kazanmasını bilmek çok önemli. Bundan dolayı mutluyum. Bu çok önemliydi” diye konuştu.
Sakat oyuncu sayısının hayli fazla olduğunu kaydeden Fatih Terim, şöyle devam etti: “İki türlü sakatımız var. Biri ciddi, diğerleri ise şimdi oynatırsak, ileride risk yaratacak sakatlıklar. Çıkardığımız bazı oyuncular hafta sonu oynayabilirler. Kulüplerimizin hem ligde, hem de Avrupa kupalarında oynayacakları maçları düşünerek, risk taşıyan bazı oyuncuları da kulüplerine gönderdik.”
Özellikle gençleri çok beğendiğini ifade eden Terim, şunları söyledi:
“İstekleri, arzuları, oyuna katkıları ve her göreve hazır olmaları bizim için çok sevindirici. Türk Milli Takımı kazandıkça daha iyi oynayacaktır. Diğer arkadaşlarımız geldikçe, takım bütünlüğünü sağladıkça daha da güzel şeyler olacaktır. Kazandığımız için çocukları tebrik ediyorum. Kolay değil sezon başı. Çok sakat var, hazırlıklar var, sık sık maçlar var. Bunlara rağmen konsantreleri kazanma adınaydı.”
Avrupa Şampiyonası finaller öncesi milli takım kadrosunda çıkarılan isimler arasında yer alan Halil Altıntop, finaller sonrası ilk milli maçta yine kadrodaki yerini alırken, golünü de attı. Şili karşısında ikinci yarıda oyuna giren Halil, hem attığı golle Türkiye’ye galibiyeti getirdi, hem de sergilediği futbolla alkış aldı.
Şili’ye karşı ikinci galibiyet
Avrupa Şampiyonası’nı 3. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan milli takım, Şili karşısında Türkiye’de oynadığı ilk maçı kazanarak tarihindeki ikinci galibiyetini elde etti.
Daha önce Şili’yle yine özel maçlarda iki kez karşılaşan milliler, 23 Haziran 1995’de Şili’nin başkenti Santiago’da yapılan maçta 0-0 berabere kalmış, 17 Nisan 2002’de Hollanda’da yapılan maçı ise Hakan Şükür ile İlhan Mansız’ın golleriyle 2-0 kazanmıştı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kırdığı rekorlarla ilki başardı

SONRAKİ HABER

Olimpiyat sınavında başarılı olduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...