22 Ağustos 2008 00:00

Kırdığı rekorlarla ilki başardı

Olimpiyat Oyunları’nda, atletizmde hem 100, hem de 200 metrede dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan ve her 2 dalda da dünya rekoruyla altın madalya kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçen Jamaikalı atlet Usain Bolt, “200 metrede rekoru kırmanın hayali olduğunu” söyledi

Paylaş

Olimpiyat Oyunları’nda, atletizmde hem 100, hem de 200 metrede dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan ve her 2 dalda da dünya rekoruyla altın madalya kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçen Jamaikalı atlet Usain Bolt, “200 metrede rekoru kırmanın hayali olduğunu” söyledi.
Usain Bolt, AFP’ye yaptığı açıklamada, 100 metrede kendisini çok zorlamamasına karşın önceki günkü yarışta daha hırslı gözükmesini, 200 metrenin kendisi için daha önemli olmasına bağladı.
200 metrede dünya rekorunu 19.30 saniyelik derecesiyle kıran Bolt, “Tüm yıl 200 metrenin benim için 100 metreden önemli olduğunu tekrarladım. 200 metre rekorunu kırmak hayalimdi. 200 metre, 15 yaşından beri benim yarışım. Bu mesafede defalarca koştum. Bu yarışın kalbimde ayrı bir yeri var” dedi.
Uzun süredir kırılamayan bu rekoru kırabileceğini bildiğini belirten Bolt, “İdmanlarda bu mesafeyi bu hızla koşmuştum. Pistte her şeyimi verdim” diye konuştu.
200 metrede yeniden dünya rekoru kırabileceğini belirten Bolt, sıkı çalışmayı sürdürmesi durumunda her şeyin mümkün olduğunu kaydetti. Bolt, 4x100 metrede de altın madalya kazanmayı umut ettiğini söyledi. 100 metre finalini 9.69’luk derecesiyle dünya rekoru kırarak kazanan Bolt, 200 metre finalinde de 19.30 saniyeyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazanınca, olimpiyatlarda her iki dalda da dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan ilk sporcu oldu.
Bolt, aynı zamanda olimpiyatlarda hem 100 metrede, hem 200 metrede şampiyon olan 9. atlet oldu.
Rogge’dan saygıı uyarısı
Bu arada Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Bolt’un rakiplerine karşı daha saygılı olması gerektiğini bunun olimpiyat ruhuna daha uygun olacağını söyledi. Rogge, “Bolt, yarışın bitiminde rakiplerinin elini sıkmalı. Ama daha 22 yaşında ve öğrenecektir. Yarışlardan önce şov yapması sorun değil ama yarış bitiminde el sıkışmak ya da diğer atletleri omuzlarına vurarak kutlamak, yapılması gereken bir hareket” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Tekvandoda 1 gümüş, 1 bronz

SONRAKİ HABER

‘Kazanmayı öğrendik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...