22 Ağustos 2008 00:00

İzmir bombayla uyandı

İzmir’de saat 7.45’te patlayan bomba paniğe neden oldu. Patlamada 16 kişi yaralandı

Paylaş

Yağhaneler Semti, Buca Kavşağı yakınlarında meydana gelen patlamada 7 polis, 3 asker ve 6 sivil yaralandı. Yaralılardan birini durumunu ağır olduğu bildirildi. Bombanın park halindeki bir araca yerleştirildiği ve polis servisi ve askeri araç geçerken uzaktan kumanda ile patlatıldığı sanılıyor. Patlamanın etkisiyle, çevrede bulunan iki bina tamamen kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, bombanın patladığı aracın markasını belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, otomobilin 1 yıl önce İstanbul’da çalındığı, üzerinde sahte plaka takılı olduğu iddia edildi. Otomobilin, gece yarısından sonra olay yerine park edildiğini belirleyen polis, olay yeri çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.
07.45’te
Bombalı saldırı sabah saat 07.45 sularında Yeşillik Caddesi Elka Durağı yakınlarında meydana geldi. Adnan Menderes Havalimanı’nda görevli Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracı ile arkasından giden askeri otomobilin geçtiği sırada, üç katlı binanın önünde park halindeki bir otomobilde meydana gelen patlamada polis servis aracı ve askeri araç hedef alındı. Sabahın erken saatinde çevrede bulunan binalarda oturanlar da korkunç patlama ile yataklarından fırlarken, birçok binanın da camları kırıldı. Patlama sonrasında asker, polis ve sivil yaralı sayısının toplam 16 olduğu açıklanırken, yaralılardan asker Hüseyin Arısoy’un durumunun ağır olduğu belirtildi.
Patlama sonrası makam aracında bulunan Konak Orduevi’nde görevli Albay Ahmet Kılınç’ın Bozyaka’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve hafif yaralı olduğu öğrenildi. Aynı araçta bulunan erlerden ağır yaralı olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Arısoy ameliyata alındı. Diğer yaralı er Murat Bekirgül ise Buca Tıp Merkezi’ndeki ilk müdahalenin ardından Askeri Hastane’ye sevk edildi. Polis minibüsünde bulunanlardan Niyazi Suna, Ali Ermil ve Kenan Selçuk, Özel Buca Tıp Merkezi’ne, Hakan Baburhan, Abbas Kalender, Sacit Kaskatı ve Hüseyin Kirazdiken Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Patlamada yaralanan vatandaşlardan, Özgül Yenidoğan, Göksu Gezer, Ayşe Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan ve Mehmet Ali Yarar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Doğan Özden de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.
Büyük gürültü oldu
Patlamanın ardından yol trafiğe kapatılırken, çevrede bulunan evlerin de elektriklerinin kesildiği öğrenildi. Patlamanın olduğu yerin 20 metre ötesinde egzoz tamir servisi bulunan Hasan Bulut adlı esnaf, patlamanın tam dükkanını açarken olduğunu dile getirdi. Bulut; “Büyük bir gürültü ve alev topu gördüm. Büyük bir parça da koparak benim başımın üzerinde geçti hemen. Polislerin ellerini yüzlerini tutarak alevlerin arasından çıktığını gördüm” dedi.
Patlamaya tanık olan belediye otobüsünün şoförü Ramazan Özdemircan, aracının 25-30 metre önünde meydana geldiğini anlattı. Özdemircan, patlamanın meydana geldiği araçtan çevreye yayılan parçalardan otobüsün camının kırıldığını, bu sırada kendisinin de başından hafif şekilde yaralandığını, olaydan sonra otobüsteki yolcuların tahliye edildiğini kaydetti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emre Günaydın’a Ergenekon sanıkları soruldu

SONRAKİ HABER

İZLENİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...