22 Ağustos 2008 00:00

Emre Günaydın’a Ergenekon sanıkları soruldu

Zirve Yayınevi çalışanı 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen 10. duruşmada Mahkeme Heyeti, sanık Emre Günaydın’a Ergenekon soruşturmasında isimleri geçen Levent Temiz ile Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadıklarını sordu

Paylaş

Zirve Yayınevi çalışanı 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen 10. duruşmada Mahkeme Heyeti, sanık Emre Günaydın’a Ergenekon soruşturmasında isimleri geçen Levent Temiz ile Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadıklarını sordu.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker, jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Davanın 10. duruşmasında ‘Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçlarından hazırlanan ek iddianame ile ilgili ek savunmaları alındı. Hamit Çeker savunmasını yazılı bir şekilde verirken, diğer sanıklar sözlü savunma yaptı. Sanıklar ek iddianamede yer alan yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işlemediklerini iddia etti. Mahkeme heyeti, sanık Emre Günaydın’a olay sonrası kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yazdığı bir yazıyı göstererek, yazıda geçen “Levent’e söyleme” ifadesinde yer alan Levent’in kim olduğunu sordu. Günaydın, yazıyı ve Levent isimli şahsın kim olduğunu hatırlamadığını söyledi. Hakimin sorduğu “Ergenekon soruşturmasında isimleri geçen İstanbul Eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadığı’ sorusuna Günaydın, tanımadığı cevabını verdi. Günaydın bir soru üzerine Oral Çelik’in yeğeni olduğunu belirttiği Taner Çelik’i de tanımadığını söyledi.
Tanıklardan biri katıldı
Sanıkların yaptığı savunmadan sonra mahkeme, tanıkları dinlemeye başladı. Daha önceki mahkemede zorla getirilme kararı çıkan Varol Bülent Aral, Mehmet Uludağ ile Angus William Reid’e ulaşılamadığı için mahkemeye getirilemezken, bir dönem Zirve Yayınevi’nde çalışan Hüseyin Yelki, duruşmada hazır bulundu. Yelki, verdiği ifadede Emre Günaydın ve iki arkadaşının olaydan bir ay kadar önce yayınevine gelerek Necati’yi sorduklarını anlattı. Yelki’nin tanıklığı esnasında sanık avukatının yönelttikleri “Hıristiyanlıkla ilgili kitapları bedava mı dağıtıyordunuz” şeklinde soru dikkat çekti.
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde emniyet tarafından olay yerinde cinayetlerin hemen ardından çekilen görüntüler mahkemece izlendi. Görüntüleri izleyen sanıklar, yüzlerini dönüp görüntülere bakmayınca mahkeme başkanı, “Görüntüleri sizler için izliyoruz, bakın” diye ikazda bulundu. Mahkeme devam ederken savcılık, Ergenekon iddianamesinin onaylı bir örneğini CD olarak Zirve Yayınevi davası dosyasına konulmasını talep etti. Ergenekon Davasının Zirve Yayınevi davasıyla bağlantılı olan tüm dosya ve DVD’lerinin getirilmesinin talep edildiği davada, olay yerinde tespit edilen silahlar ile adli emanetteki silahların karşılaştırılması talebi hakim tarafından kabul edildi.
Duruşmada Ergenekon davasıyla bağlantısı araştırılan Varol Bülent Aral ve diğer tanıkların dinlenmesi talep edildi. Dava 12 Eylül tarihine ertelendi. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Polis gazeteci tartakladı

SONRAKİ HABER

İzmir bombayla uyandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...