23 Ağustos 2008 00:00

Kara-Katür Yazılar

Sonunda olan oldu ve beklenen karar açıklandı. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, bütün İslam âleminin gözü aydın.

Paylaş

Sonunda olan oldu ve beklenen karar açıklandı. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, bütün İslam âleminin gözü aydın. İslam âleminin heyecanla beklediği karar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından işleme konuldu ve Necmettin Erbakan affedildi!
- Vay be, Cumhurbaşkanı Gül, Erbakan'ı af etmiş! Olacak iş mi?
- Bunda şaşılacak ne var kardeşim! Aynı davadan yargılanan iki kişiden cumhurbaşkanı olan, sanık olan diğerini affetmiş, hepsi bu!
Bence gecikmiş olmasına rağmen bugüne kadar verilmiş en doğru karar! Bu kararla Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük ayıplarından biri de ortadan kalkmış oldu! Öyle ya kayıp trilyon davasında birlikte yargılanan iki kişiden biri cumhurbaşkanı, diğeri tutukluydu! Var mı böyle hukuk skandalı:
- Gözün aydın hacım, cumhurbaşkanı Erbakan'ı affetmiş!
- Valla ne desem ki, darısı kendi başına! Bakalım onu kim affedecek!
Erbakan'ı bundan önceki cumhurbaşkanın da affetmesi gündeme gelmiş ama Erbakan kabul etmemişti! Ne diyelim, kısmet bir dönem kader birliği yaptığı talebesineymiş:
- Efendim, Sayın Sezer de sizi affetmek istemiş ama kabul etmemişiniz? Neden peki!
- Kendilerinden affedilmeme ilişkin evrakları Türkçe ve Arapça istemiştim, kabul buyurmadılar! Ayrıca onlar taklitçiydi, bunlar tahsilâtçı! Tahsilâtı taklitçilere yaptıracak değildim ya!
Kuşkusuz Erbakan'ın şu günlerde affedilmesi ayrı bir önem de taşımaktadır. Malum önümüz Ramazan, onun ardı da bayram. Her ne kadar soyadı kadar dişli çıkmayan Şaban işi bozuyorsa da, adı Recep olan Sayın Başbakan duruma bir hal çare bulacaktır! Daha ne olsun, Erbakan için bundan iyisi Şam'da kayısı!
Erbakan'ın hastalığı ve yaşlılık durumu göz önüne alınarak affına ilişkin haber duyulunca, insanın aklına geçtiğimiz aylarda Siirt Cezaevi'nde karaciğer hastalığından ölen 77 yaşında ki Ali Çekin geliyor. O tarihlerde İnsan Hakları Derneği tarafından gerek Adalet Bakanlığı'na, gerekse cumhurbaşkanlığına bu konuda bilgi verilmiş olmasına rağmen, 72 yaşında karısı Hediye Çekin ile birlikte tutuklu bulunan ve karaciğer hastalığından ölen 77 yaşındaki Ali Çekin hakkında hiçbir işlem yapılmamıştı. İnsan şimdi sormadan edemiyor; cumhurbaşkanının hastalık ve yaşlılık sınırı ne? Ayrıca madem ki bu memlekette cumhurbaşkanının af yetkisi var; bu yetki neden herkese eşit olarak kullanılmıyor?
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

maç

SONRAKİ HABER

Şefkatle yaklaşım bu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...