24 Ağustos 2008 00:00

Elvan: Başarım sürpriz değil

Olimpiyat Oyunları’nda atletizmde 10 bin ve 5 bin metrede 2 gümüş madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen Elvan Abeylegesse, “Türk halkına böyle bir sevinç yaşattığım için ben de çok mutluyum” dedi.

Paylaş

Olimpiyat Oyunları’nda atletizmde 10 bin ve 5 bin metrede 2 gümüş madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen Elvan Abeylegesse, “Türk halkına böyle bir sevinç yaşattığım için ben de çok mutluyum” dedi.
Elvan Abeylegesse, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, antrenörü Anatoliy Bychkov, 5 bin metrede yarışan diğer Türk sporcu Alemitu Bekele Degfa ile Alemitu’nun antrenörü Ertan Hatipoğlu, olimpiyat köyünde Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Abeylegesse, “Yarış çok güzel geçti. Çok mutluyum. Burada 2 gümüş madalya kazandım. Benim için çok güzeldi. Bu başarı sadece benim ve hocamın değil, arkamızda bizi destekleyen kulübüm ve insanlar var. Onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kendisine güvendiği için her iki yarışta da gümüş madalya kazanmasını sürpriz olarak görmediğini belirten Abeylegesse, 10 bin ve 5 bin metrede, gerisinde kaldığı Etiyopyalı Tirunesh Dibaba hakkında ise, “Bu yıl çok formda. Zaten dünya rekorunu da kırdı” dedi.
Pekin’deki başarısının Türkiye’de büyük yankı yapmasının, zaman zaman da eleştirilmesinin hatırlatılması üzerine de Abeylegesse, “Gazeteleri okumamam benim için avantaj oldu. Bütün Türk halkının sevindiğini biliyorum. Ben de onlara bu sevinci yaşattığım için ayrıca mutluyum” diye konuştu.
Bychkov: Artık ekip gerekiyor
Abeylegesse’nin antrenörü Rus Anatoliy Bychkov ise, sporcusunun, verilen taktiği çok iyi uyguladığını anlatarak, bunun sonucunda da başarının geldiğini söyledi.
Bychkov, başka bir taktik uygulaması durumunda Elvan’ın, yarışta 1. olan Dibaba’yı geçip geçemeyeceği biçimindeki bir soruya ise, “Yok. Şimdilik biraz zor. Tam anlamıyla bir kapalı kutu. Yanında 4 tane çalışanı var. Çok zor. Elvan’ın özel doktoru yok. Özel doktor ve masör mutlaka gerekiyor. Elvan’a da artık ekip gerekiyor. Bakacağız, federasyonla konuşacağız” dedi. Konuşmasında Atletizm Federasyonu’na da kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Bychkov, kamp konusunda her türlü kolaylığın sağlandığını kaydetti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İlk haftanın son 4 maçı

SONRAKİ HABER

Pekin’de kapanış günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...