24 Ağustos 2008 00:00

6 ayda alındı 3 günde serbest

Gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğü gün İstanbul’da olduğu kesinleşen ve 3 gündür gözaltında olan azmettirici Yasın Hayal’in abisi Osman Hayal dün serbest bırakıldı.

Paylaş

Gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğü gün İstanbul’da olduğu kesinleşen ve 3 gündür gözaltında olan azmettirici Yasın Hayal’in abisi Osman Hayal dün serbest bırakıldı. Dink ailesi ve avukatları Osman Hayal’le ilgili bilgileri 6 ay önce emniyete vermelerine rağmen olayın üzerine gidilmemesine tepki göstererek cinayetin aydınlatılmak istenmediğini vurguladı.
Kameralar izleniyor
Trabzon’un Pelitli beldesinde gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Osman Hayal’in Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu tamamlandı. Dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Osman Hayal, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Dink cinayeti soruşturmasını yürüten savcılar tarafından sorgulanmaya başlandı. Cinayet günü İstanbul’da olduğu kesinleşen Hayal’in, Ogün Samast’la birlikte olup olmadığı araştırılıyor. Olay yerindeki bankanın güvenlik kamerası ile MOBESE görüntüleri yeniden inceleniyor. Dink ailesi avukatlarından Belen, “Osman Hayal, Hrant Dink’in öldürüldüğü gün İstanbul’daydı. İstanbul’da bir hesaptan havale çıkardı. Sonra onu birisi aldı, kim aldı bilmiyoruz” dedi.
Neden 6 ay beklendi?
Dink ailesi ve avukatları, polisin yapması gereken delil takibini bizzat yaptı. Gizli tanığın verdiği bilgilerden ve izledikleri 20 ayrı kamera görüntüsünden hareketle tetikçi Ogün Samast’ın olay yerinde yalnız olmadığını tespit ettiler. Bu önemli bilgiyi İstanbul Emniyeti yetkililerine sözlü ve yazılı olarak bildirdiler. Bu müracaatlarda ‘bütün şüphelilerin bulunması’ istendi. Ayrıca aile ve avukatlar, elektronik kayıtları incelerken, azmettirici Yasin Hayal’in abisi Osman Hayal’in cep telefonunun olay günü Üsküdar’dan sinyal verdiğini belirlediler. Bu bilgiyi de 6 ay önce konunun araştırılması için İstanbul Emniyeti’ne verdiler. Ancak Osman Hayal, aradan ancak 6 ay geçtikten sonra gözaltına alındı. Akıllardaki soru ise, bütün kanıtlara ve uyarılara rağmen gözaltı için neden 6 ay beklendiği.
İstanbul itirafı
Sorgulanan Osman Hayal, görgü tanıkları ile yüzleştirildi. Poliste çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen Osman Hayal, Dink’in öldürüldüğü dönemde iş aramak için İstanbul’a geldiğini itiraf etti. Dayısının Ümraniye’deki evinde kaldığını söylemesi üzerine bu kişinin de ifadesine başvuruldu. Osman Hayal, cinayet tarihinde Trabzon’da olduğunu öne sürmüş, ancak telefonunun cinayet günü İstanbul Kısıklı’da sinyal verdiği belirlenmişti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Polis 32 hayata ‘Dur’ dedi

SONRAKİ HABER

Çocuklar kansere yüzüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa