25 Ağustos 2008 00:00

Ama nereye kadar?

Türkiye’nin ve halkın içinde bulunduğu durumu en iyi taksici, berber, bakkal bilir.

Paylaş

Türkiye’nin ve halkın içinde bulunduğu durumu en iyi taksici, berber, bakkal bilir. Çünkü her gün gelen giden ile sohbet ederler, onların önceki durumuyla şimdiki durumu arasındaki değişikliği önce onlar fark ederler.
Biz de yıllardır sitelerde çalışan işçiler olarak, sitelerin yazın toz duman, kışın kar ve soba kirliliğinden gezilmeyen sokaklarını iyi biliriz. Sigortasız geleceği olmayan onların içinden birisi olarak Mehmet Aktaşoğlu ile site işçisinin yaşamını onların neler düşündüğünü dününü ve bu gününü ve kendisinin yıllardır sitelerde neler yaşadığını konuştuk.
Mehmet Aktaşoğlu 3 çocuk babası 36 yaşında. 13 yıldır sitelerde köftecilik yapıyor. Şimdiye kadar dört defa bakkal açıp kapattığını ve ekonomik zorluklar yaşadığını belirtiyor. Mehmet Aktaşoğlu, hep aynı vaatler hep aynı safsatayla oyalama politikası uygulandığını, değişen hiçbir şey olmadığını, sadece her gelen yılın giden yılı arattığını, gün geçtikçe insanların alım gücünün daha da azaldığını, işçi ve esnafın durumunun vahim olduğunu anlatarak, “Ama insanlar farkında değil hiç bir zaman hakkını savunamıyor çünkü insanlar bir araya gelemiyor” diye ekliyor.
AKP ve Ergenekon çetesi hakkında ise, gelişmemiş eğitim seviyesi düşük toplumlarda böyle uyutma siyasetleri iktidarlar tarafından hep yapıldığını söyleyen Mehmet Aktaşoğlu, “Bunlar iktidarların amaçlarına ulaşması için insanları sindirme politikasıdır diyerek hala bunları yutanlar var mı bilemiyorum ama biz yutmuyoruz diyor. Ve bu olayların arkasında ya zamlar olur ya da dış politikadan tavizler verilerek yabancı sermayeye peşkeş çekilir diyerek böyle gitmeyecek ebette, inşallah iş işten geçmeden halkımız bunların gerçek yüzünü görecekler” diyor.
Mehmet Aktaşoğluna göre insanlarda bir karamsarlık var, kimse gelecekten umutlu değil. İktidar yanlılarının bile ülkenin geleceği hakkında kaygıları var. AKP’nin oyunu kurallarına göre oynadığını kaydeden Aktaşoğlu, “Medyayı medyanın gücünü iyi kullanıyorlar, insanların dini duygularını arkasına almışlar, zaten sistem hiç bir zaman dar gelirli insanların yanında olmadı” diyor.
Mehmet Aktaşoğluna göre, şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir iktidar partilerinin çözüm için politika üretmediği sadece insanları ummacı yaparak, zavallı, dilenci bir zihniyet yaratmaya çalışıyorlar. İnsanların geleceğe yönelik hiç bir planı olmadığına dikkat çeken Mehmet Aktaşoğlu, “Yarınlarından kaygılı iş bulamama kaygısıyla mecbur köle gibi çalışıyorlar sigortasız hiç bir sosyal hakları olmadan umutsuzca yaşadıklarını belirterek ama nereye kadar” diye sözlerini noktalıyor. (Ankara/EVRENSEL)
Sabri Kaya
ÖNCEKİ HABER

Ev yapma bahanesiyle 7500 kişiden para topladılar

SONRAKİ HABER

Barınma Hakkı Bürosu kundaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...