25 Ağustos 2008 00:00

Hükümetin ek ödeme kandırmacası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ek ödeme açıklamasının tüm kamu emikçilerini kapsamadığı belirtildi.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ek ödeme açıklamasının tüm kamu emikçilerini kapsamadığı belirtildi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından yapılan açıklamada, hükümet tarafından tüm kamu emekçilerine ‘103 YTL ile 250 YL arasında ek zam yapıldı’ açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı, yüz binlerce kamu emekçisinin ek ödemeden yararlanmadığı belirtildi.
Ek ödeme kararnamesi ile büro işkolunda çalışan 110 bin, sağlık işkolunda çalışan 300 bine yakın, 4/C statüsünde çalışan 20 bini aşkın vekil, sözleşmeli gibi birçok kamu emekçisi, kapsam dışı bırakıldı. Bu grup hiçbir ücret artışından yararlanamadı. Büro işkolunda yer alan Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, İş-Kur Genel Müdürlüğü, Milli Piyango Genel Müdürlüğü, TÜİK, Kalkınma Bankası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi (bazı çalışanlar), Darphane Genel Müdürlüğü çalışanları bu artıştan yararlanamıyorlar. Ayrıca ek ödemeden yararlanacağı söylenen yüz binlerce kamu emekçisi de çalıştıkları kurumlardan almış oldukları zam ve tazminatlar nedeni ile artıştan kısmi olarak yararlanacak.
Göz boyama
BES tarafından yapılan açıklamada, hükümetin yaptığının göz boyamak olduğu belirtildi. Açıklamada, büro işkolunda sadece Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay, Yargıtay gibi kurumlarda çalışanların ek ödemeden yararlanacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, hükümet tarafından açıklanan ‘eşit işe eşit ücret’ sağlanacağı açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Eşitliğin sadece sefalette olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bir yandan eşitlikten bahsedilirken diğer yandan makam, görev gibi tazminatlarda yapılan artışlarla üst düzey bürokratlarla memurla arasındaki ücret uçurumu açılmaktadır. Bu uygulama, çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliğinin devam edeceğini göstermektedir” denildi. Açıklamada, bu iki yalanın hükümetin toplu görüşmelerdeki samimiyetini ortaya koyduğu belirtilerek, kamu emekçileri bu oyunu bozmaya çağrıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Memur-Sen de KESK’e tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Hükümet zam teklifini açıklayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...