26 Ağustos 2008 00:00

ABD’den ‘zabıta dayağına’ yoğun ilgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Keçiören’deki evinin yakınındaki tekel bayiinde içki sattığı gerekçesiyle AKP’li belediyenin zabıtaları tarafından dövülen Metin Şahin, ABD’nin ilgisini çekti.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Keçiören’deki evinin yakınındaki tekel bayiinde içki sattığı gerekçesiyle AKP’li belediyenin zabıtaları tarafından dövülen Metin Şahin, ABD’nin ilgisini çekti. ABD Hükümeti’nin bu olayla neden bu kadar ilgilendiği merak konusu.
ABD Ankara Büyükelçiliği, konuyu incelemesi için Başkatip Jeff Colins’i görevlendirdi. Başkatip Colins, geçtiğimiz günlerde Yılmaz Ateş ile görüşerek olayla ilgili bilgi aldı.
Sorumlulardan ses yok
Colins, ilk olarak dayak olayının mağduru Metin Şahin’i evinde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’ten bilgi aldı. Colins, geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ettiği Ateş’e, “Konuyu yakından takip ediyoruz, gelişmeleri hem ABD hem de AB yetkililerine rapor edeceğiz. Kaygı verici bir olay” dedi. Ateş ise Şahin’in öldüresiye dövülmesinde sorumluluğu olan Belediye Başkanı Turgut Altınok, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve AKP Hükümeti’nden ses çıkmamasına tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

İçki yasağı genişliyor
Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı yaptığı dönemde başlattığı içki yasağı artarak sürüyor. İstanbul’da birçok yerde içki yasağı uygulaması artarken, İBB’nin kuruluşu olan Beltur AŞ, işletmesini devraldığı yerlerde içki yasağını yaygınlaştırıyor. İBB’nin sosyal tesislerinde de içki yasağı uygulanıyor. AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eski görev yeri olan ve Başbakan’ın yaşadığı Keçiören’de ise yalnızca birkaç içkili mekan bulunuyor. İlçede, gece saat 23.00’ten sonra içki satışına izin verilmiyor.
ÖNCEKİ HABER

İşçiler sağlık sorunları yaşamak istemiyor

SONRAKİ HABER

34. hayata ‘dur’ demeden biri polise ‘dur’ desin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa