28 Ağustos 2008 00:00

"Kimse rahat oturamayacak!"

Türk-İş Genel Sekreteri Türkel, direnişçi işçi kardeşlerinle 5 liranı paylaş kampanyasına destek verilmesini istedi

Paylaş

Sendikalı olabilmek için direnişte olan Ünilever, Desa Deri, E-Kart, Yörsan, Liman işçileri, Kocaeli Üniversitesi işçileri, TEGA, Burgaz Rakı, Menderes Tekstil, Bel Karper işçileriyle dayanışmak için Gebze’deki Ünilever deposu önünde eylem yapıldı.
Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu ve Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu üyeleri direnişteki işçileri temsilen Ünilever işçilerini ziyaret etti. Dayanışma ziyaretine Balıkesir’deki Yörsan, Düzce’deki Desa Deri ve E-Kart işçileri de katıldı. “Birleşen işçiler yenilmezler”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarının atıldığı ziyarette konuşan Türkel, AKP Hükümeti’nin sadece kendine demokrasi istediğini, sendikal hak ve özgürlüklere tahammülü olmadığını kaydetti. Sağlığı piyasalaştıran, çalışma yaşamını köleleştirenlere karşı mücadele edeceklerini belirten Türkel, “70 milyonun Başbakanı’na çağrımız var. Direnişteki işçileri de gör. Bu ülkenin Çalışma Bakanı sayın Faruk Çelik, bu işçileri daha ne kadar görmezden geleceksin. Yatağından rahat uyutmayacağız seni. Bu sorunları görmezden gelmeye devam edersen Ankara’ya geleceğiz” diye konuştu.
‘Kampanyayı destekleyin’
“Burada olmayan emek örgütlerine, sendikalara sesleniyorum; bu kadar işçi kapıdayken kimse yerinde rahat oturamaz. Dayanışmayı üst seviyeye çıkartın” diyen Türkel, bu direnişlerin bütün sendikaların direnişi olduğunu kaydetti. Türkel, “Önümüzde ramazan var. Sizler iftar sofranızda bol bol yemeklerinizi yerken bu işçi kardeşlerim evlerine iftarlık götüremeyecek. Hiç olmazsa Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu’nun başlattığı 5 YTL’ni paylaş kampanyasına destek verin. Bu mücadelelerden yılacağımızı düşünenler yanılıyor, başarı ile bitene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu adına konuşan İTO Sekreteri Hüseyin Demirdizen de, işçiler için kölelik koşullarının geri geldiğini, buna isyan eden işçilerin örgütlenerek sendikalaştıklarını aktardı. Demirdizen, “Platform olarak sağlığımızdan ve güvenli geleceğimizden, örgütlenme hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Direnişte olan işçilerin ve sendikalarının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Çocuklar süt de istiyor...
Direnişçi işçiler adına konuşan E-Kart işçisi Savaş Bahadır ise patronların işçilere karşı birlik olduğunu, işçilerin ancak birlikte hareket ederek kazanacağını belirterek, yasaların çiğnenmesini mahkemelerin görmezden geldiğini ifade etti. Aylardır direnişte oldukları aktaran Bahadır, “Bir yandan patronla mücadele ediyoruz bir yandan da geçim sıkıntısıyla. Çocuklarımıza umut aşılıyoruz ama onlar sütte istiyor ekmekte, kitapta. Buradan konfederasyonlar çağrı yapıyorum direnişleri destekleyin” dedi. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşkence her yerde

SONRAKİ HABER

Hükümetin teklifi kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...