29 Ağustos 2008 00:00

Dilovası çöplük olmasın

Basında ve kamuoyunda çevre kirliliği ve çarpık sanayileşmesi sebebiyle sık sık haber konusu olan Kocaeli’nin Dilovası ilçesi, şimdi de Gebze’nin çöp alanı haline geldi

Paylaş

Basında ve kamuoyunda çevre kirliliği ve çarpık sanayileşmesi sebebiyle sık sık haber konusu olan Kocaeli’nin Dilovası ilçesi, şimdi de Gebze’nin çöp alanı haline geldi.
Dilovası Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Ekoloji ve Sağlık Derneği (EKOSDER) kalabalık bir kitleyle bu sürecin takipçisi olacağını gösterdi. Eylemde sık sık ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘direne direne kazanacağız’, ‘Dilovası çöplük olmayacak’ gibi sloganlar atıldı.
EKOSDER başkanı Ercan Teker, Gebze’nin çöplerinin boşaltıldığı alanda oluşan sızıntının yer altı sularına ve Eynerce deresine karışması sonucu 2 çocuğun zehirlendiğini ve uzun süre tedavi gördüğünü belirtti. Ercan Teker sözlerine şöyle devam etti: “Çöplükten yayılan koku nedeniyle bu yaz aylarında 2 ay dışarı çıkamaz hale geldik. Bu kadar hava kirliliğinin olduğu Dilovası’nda bu son yaşanan olay ile birlikte hayatlarımız adeta kabusa döndü.”
Dilovası halkı olarak, projenin başlangıcından itibaren yanlış bir proje olduğunu belirttiklerini anlatan Teker, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Dilovası halkının iradesini hiçe sayarak projenin kabul edilmesinde ısrarcı olduğunu kaydetti.”
Dilovası’nda bu kadar çevre kirliliği varken Gebze’nin çöplerini Dilovası’na getirenleri Dilovası halkı adına vicdanlı olmaya çağıran Ercan Teker, sözlerini “her insan hata yapabilir ve hatadan dönmek bir erdemdir, bu yapılan yanlıştan derhal geri dönülmeli ve bu çöp alanı Dilovası dışına taşınmalıdır” diye sürdürdü. (Kocaeli/EVRENSEL)
Asena Akarsu
ÖNCEKİ HABER

Dönüşüm bayılttı

SONRAKİ HABER

Termik santrale karşı tabutlu protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...