29 Ağustos 2008 00:00

Dönüşüm bayılttı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında AKP’li Malatya milletvekillerinin Beydağı Mahallesi’ne yaptığı ziyaret esnasında gergin anlar yaşandı

Paylaş

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında AKP’li Malatya milletvekillerinin Beydağı Mahallesi’ne yaptığı ziyaret esnasında gergin anlar yaşandı. Bir vatandaş, vekillere tepki gösterirken baygınlık geçirdi. Belediye görevlileri ile dernek yöneticileri, kentsel dönüşüm konusunda anlaştı. Ancak vatandaşın dönüşüme karşı sesi kısılmaya çalışılıyor. Beydağı Mahallesi başta olmak üzere Beydağı mevkiinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi, bölge halkının tepkisini topluyor. Belediye önünde yapılan eylemlerle tepkisini dile getiren vatandaşlar, bu kez sorunlarını iktidar partisinin vekillerine anlatmak istediler. Özellikle hafta içinde yapılan girişimlerle anlaşmanın sağlandığı belirtilen bölgede vatandaşların söz alması engellenmek istendi. Ancak, bazı vatandaşlar bu engellemelere rağmen söz alarak sorunlarını anlattılar. Sorunlarını anlatan vatandaşlar, “Mahalle sakinleri 10 aydır mağdur oldu. Ben yapılan toplantılara katıldım ama sonuç çıkmadı. Başbakan’ın projesi olsa dahi bundan vazgeçilmeli. Bu insanların yapacağı bir şey yok. Kimse bir şey sormadı. Bir anket yapılsa halkımızın yüzde 90’ı hayır diyecek” dedi.
‘Tapuyu bakkaldan almadım’
Söz alan Muzaffer Fırat adlı kişi, bölgenin imara açılmasını istedi ve “Neden burası imara açılmıyor? Cemal Gürsel bölgesi açıldı, burası açılmadı. Bunu bir türlü anlayamadık” diyerek eleştirilerini aktardı. Elindeki tapuları gösteren Fırat, “Mağdur olduk. Siteye versem 5 daire veriliyor. Ama bana verilen para bu kadar değil. Elinizi vicdanınıza koyun. Milletvekiliyseniz gereğini yapın. Ben bunu alnımın akıyla aldım. Bakkal dükkanından almadım bu tapuları. Elinizi vicdanınıza koyun” diyerek elindeki tapuları vekillerin üzerine atmaya çalıştı.
Araya giren vatandaşlar ise Fırat’ı sakinleştirmeye çalıştı. Fırat isimli vatandaş güçlükle alandan uzaklaştırıldı. Sinir krizi geçiren Fırat’ı vekiller ayıltmaya çalışırken gerginlik devam etti. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adı Umut Uçurtması

SONRAKİ HABER

Dilovası çöplük olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...