03 Eylül 2008 00:00

Fatura yine eğitimcilere çıktı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ek ders ücretlerinde istismar yapıldığı gerekçesi ile uygulamayı kaldıracaklarını duyurdu

Paylaş

Eğitimde yaşanan sorunların faturası bir kez daha eğitimcilere kesildi. Binlerce üniversite mezunu öğretmenin açıkta kaldığı, atanmadığı ülkemizde derslerin boş geçmesinin sorumlusu eğitimciler oldu. Verdiği zamlarla eğitim emekçilerini açlığa mahkum eden AKP Hükümeti, bu kez de gözünü öğretmenlerin ek ders ücretlerine dikti.
Uygulamaya son verilecek
Öğretmenlerin ayakta gördükleri tedavi süresinde, görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücreti almasının istismar edildiğini savunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu uygulamaya son vereceklerini duyurdu.
Çelik, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ın, ek ders ücretlerine ilişkin soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, 2007 yılında yapılan düzenlemeyle, 1 ayda 4 günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavi nedeniyle derse giremeyen yönetici ve öğretmenlerin, tedavi süresinde ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırıldığını kaydetti. Çelik, söz konusu değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, öğretmenlerin özellikle ders saatlerinde sağlık kurumlarına gittiklerini iddia ederek, derslerin boş geçmesi nedeniyle eğitim-öğretim hizmetlerinin olumsuz etkilendiğini belirtti.
Ortada istismar varmış
Çelik, soru önergesine verdiği yanıtta “Bu istismarın ortadan kaldırılmasının tek ve kaçınılmaz yolunun söz konusu düzenlemenin yürürlükten kaldırılması olacağı görülmüş ve düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır” ifadelerine yer vererek her zaman olduğu gibi faturayı yine eğitim emekçilerine çıkarmış oldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yazarlar ‘barış’ için eylemdeydi

SONRAKİ HABER

Romantik imgelerdeki alaycı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...