04 Eylül 2008 00:00

Çocuklarımıza güzel bir gelecek için

Açlık sınırının 694 YTL, yoksulluk sınırının 2 bin 200 YTL olduğu Türkiye’de asgari ücret 435 YTL; bu ne demektir? Açın açı yoksulun yoksuluyuz.

Paylaş

Açlık sınırının 694 YTL, yoksulluk sınırının 2 bin 200 YTL olduğu Türkiye’de asgari ücret 435 YTL; bu ne demektir? Açın açı yoksulun yoksuluyuz. Artık öyle bir hale getirildik ki soyumuzu üretmekten korkuyoruz. Çünkü çocuklarımıza güzel bir gelecek, mutlu bir dünya sunamıyoruz.
Bizler örgütlü gücümüzü kullanmadığımız zaman sömürülmeye ve hor görülmeye mahkum kalıyoruz. Sendikalı çalışmak anayasal bir hakkımız olduğu halde bizler bu hakkı kullanamıyor, işçi sınıfının gücünü fark edemiyor ve sermeyenin yanında yer almayı tercih ediyoruz. Bizler bu tercihleri yaparken kendimizi ve geleceğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek vaat etmek için sermayenin yanında yer alarak çocuklarımızın geleceğini karartıyoruz. Onları nasıl sistemin içine sürdüğümüzden habersiz...
Çocuklarımızın geleceğini bizler kendi kazancımızla belirlemeye çalışıyoruz. Burjuva sınıfı biz emekçileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanır ve işleri bittikten sonra kapı önüne koyar, çünkü bizler bir örgütlü güç değiliz.
Örgütlü güç olana dek sömürülmeye ve modern köle olmaya devam edeceğiz. Örgütlü gücümüzü sendikamız olan TEK-GIDA İŞ’te bulmamızın zamanı geldi. Bizler UNO’da başta Hasip Gencer olmak üzere idari kısma kadar bütün herkesin geleceğini garanti altına alırken, kendi geleceğimizi nasıl garanti altına alıyoruz bir düşünelim. 65 yaşında (mezarda) emeklilik, şu anki maaşımızın 3’te 1’ini maaşa ve koca bir hiçe bağlıyoruz. Sizce örgütlü olmanın zamanı gelmedi mi?
Biz istersek her şeyi yaparız. Bugün kralların, ağaların, beylerin içinde yaşadıkları evleri yaptığımız gibi, isteyelim ve haklarımıza kavuşalım. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız!..
UNO’dan bir grup işçi (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Milli eğitim bakanına açık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...