04 Eylül 2008 00:00

Menderes işçisiyle dayanışma devam ediyor

Menderes Tekstil işçilerinin fabrika önünde sürdürdükleri direniş 19. gününe girdi. Sendika Genel Başkan Yardımcısı Ali Seyvan ve Genel Sekreter Mehmet Çakan, direniş çadırını ziyaret etti.

Paylaş

Menderes Tekstil işçilerinin fabrika önünde sürdürdükleri direniş 19. gününe girdi. Sendika Genel Başkan Yardımcısı Ali Seyvan ve Genel Sekreter Mehmet Çakan, direniş çadırını ziyaret etti. Ziyarete Çimse-İş, Eğitim Sen, EMEP, SDP, ÖDP üye ve yöneticileri de katıldı. Her vardiya değişimi sırasında olduğu gibi yine çalışan işçilere seslenen sendika yöneticilerine, işten atılan işçiler de aileleri de sloganlarla ve taşıdıkları dövizlerle katıldılar.
TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Asalettin Arslanoğlu, işten atılan işçilerin bir an önce geri alınmasını istedi. Vardiya değişimlerinde işçilerin kamera ile kayıt altına alındığını hatırlatan Arslanoğlu, bu yasadışı uygulamayla ilgili suç duyurusunda bulunulmasına rağmen hiçbir yaptırımda bulunulmadığına dikkat çekti. Direnişin işçiler geri alınana kadar devam edeceğini belirten Arslanoğlu, Anayasa’ya aykırı davranan patronun cezalandırılmasını istedi.
Erzak yardımı yapıldı
Daha sonra işten çıkarılan sendikalı 8 işçiye Ramazan ayı dolayısıyla TEKSİF Genel Merkezi tarafından yapılan erzak yardımları verildi. Bu sırada işçilere seslenen TEKSİF Şube Başkanı Recep Oktay ise toplusözleşme yapılana kadar mücadelelerinin ve direnişin devam edileceğini vurgulayarak Çalışma Bakanlığı yetkililerini hukuksuz uygulamalara müdahale etmeye çağırdı. Eylemde sık sık “Menderes işçisi yalnız değildir”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganları atıldı. Ayrıca, anne ve babalarını desteklemek için eyleme katılan işçi çocukları da “Anne ve babamı işten attılar” yazılı dövizler taşıdılar. (Denizli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

UNO’da ikinci kez işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Kadrolu işçiye sürgün baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa