06 Eylül 2008 00:00

Kamu emekçileri yolsuzluk iddialarına yanıt bekliyor

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi kamu emekçileri, İSKİ ve İETT’de gündeme gelen yolsuzluk iddialarının üzerine gitmekte kararlı.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi kamu emekçileri, İSKİ ve İETT’de gündeme gelen yolsuzluk iddialarının üzerine gitmekte kararlı. İSKİ’nin Aksaray’da bulunan müdürlüğü önünde eylem yapan emekçiler, bu kurumlarla Vakıfbank arasında yapılan protokolün ayrıntılarının kamuoyuna açıklanmasını istedi.
Kamu emekçileri, yaptıkları eylemde İSKİ Genel Müdürlüğüne şu soruları sordular: “Vakıfbank ile imzalanan protokole herhangi bir madde konulmamasına karşın, promosyonlara karşılık bankadan Audi marka araçlar hibe olarak alınmış mıdır?”, “Kaç araç hibe olarak alınmıştır?”, “Alınan araçlar nerededir?”, “İSKİ ve İETT yönetimince emekçilerden gasp edilen ve ödenmeyen paralar nerelere aktarılmıştır?”
Baskılar kınandı
Tüm Bel-Sen üyelerine yönelik sürgün ve baskıların da protesto edildiği eylemde, İSKİ Genel Müdürlüğünün temmuz ayı brifinginde Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Öztürk’ün “tespih çekerek” bir kadın üyelerine giyimini bahane ederek hakaret etmesi de protesto edildi. Eylemde Yahya Öztürk hakkında yasal işlem yapılması istendi.
Burada basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, Refah Partisi döneminden bu yana isimler değişse de yönetim anlayışının değişmediğini, sendikaları ve üyeleri üzerindeki baskıların sürdüğünü dile getirdi. AKP Hükümetinin emekçilere yönelik baskılarını artırdığına dikkat çeken Kılıcı, “Balık baştan kokarmış atasözünü doğrularcasına yerellerde de yoğun bir şekilde hak gaspları yaşanmaktadır” dedi.
Kılıcı, toplusözleşme taleplerinin İSKİ ve İETT müdürlüklerince görmezden gelindiğini, ek ödemeler, KEY ödemeleri ve banka promosyon bedelleri gibi haklarının gasp edildiğini kaydetti. Promosyonlara ilişkin görüşme taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını aktaran Kılıcı, sorunun derhal çözülmesini istedi.
Baskılar mücadele gücümüzü artırıyor
Kılıcı, İSKİ yönetiminin, üyelerinin bilgilenmesinde kullandıkları kurum içi outlook’un, kurumda yetkili olmadıkları iddiasıyla kapatıldığını söyledi. İSKİ yönetimini uyaran Kılıcı, “Kadrolaşmaların ve her türlü usulsüzlüğün ayyuka çıktığı bir dönemde sendikamızı susturamazsınız. Bilinmelidir ki sendikamız, bugüne kadar haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Baskılar bizi yıldırmak yerine mücadele gücümüzü artırmaktadır” diye konuştu. Kılıcı, talepleri karşılanmadığı sürece eylemlerinin artarak süreceğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

Tarım Orkam-Sen 7 yaşında

Tarım-Sen, Orkam-Sen ve Tarım Gıda Sen’in birleşmesiyle 5 Eylül 2001 tarihinde kurulan Tarım Orkam-Sen, kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, neoliberal saldırganlığa ve gerici kuşatmalara karşı emeğin, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın Türkiye’si kurulana kadar mücadeleye devam edeceğini duyurdu. Sendikal mücadelenin geçen 18 yılında grev ve toplusözleşme hakkının en temel talep olduğu belirtilen açıklamada, toplu görüşmelerde yaşananların bu talebin ne kadar haklı olduğunu daha da açığa çıkardığı ifade edildi. Kamu emekçilerinin insanca bir yaşam ve demokratik Türkiye özleminin varlığını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Bu onurlu ve haklı mücadelede emeği geçen üyelerimizden yöneticilerimize ,kadar tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Adliyeler saray biz de kapıkulu değiliz!’

SONRAKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...