06 Eylül 2008 00:00

IBM çalışanlarına uluslararası destek

Tez Koop-İş Sendikasına üye olan IBM Türk çalışanlarına uluslararası destek geldi. Tez Koop-İş’in üst örgütü olan UNI yöneticileri, Türkiye’ye gelerek IBM çalışanlarının sendikalaşma mücadelesinin yanında olduklarını açıkladılar.

Paylaş

Tez Koop-İş Sendikasına üye olan IBM Türk çalışanlarına uluslararası destek geldi. Tez Koop-İş’in üst örgütü olan UNI yöneticileri, Türkiye’ye gelerek IBM çalışanlarının sendikalaşma mücadelesinin yanında olduklarını açıkladılar. UNI yöneticileri, Türk-İş 1. Bölge Müdürlüğünde IBM çalışanları, Tez Koop-İş yöneticileri ve Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ilk açıklamayı yapan Tez Koop-İş Genel Başkanı Gürsel Doğru, aylardır sendikalaşma mücadelesi veren IBM çalışanlarının Çalışma Bakanlığından yetki aldığını ifade etti. Ancak IBM yetkililerinin sendikalarını kabul etmediğini ve işkolu itirazında bulunduğunu dile getiren Doğru, amacın çalışanların sendikalaşma mücadelesini engellemek olduğunu ifade etti.
Aylardır yaptıkları tüm görüşme tekliflerinin geri çevrildiğini ifade eden Doğru, “Biz bu mücadeleyi yıllarca sürdürecek deneyime sahibiz. Siz bu inadınızı ne kadar sürdüreceksiniz” diye sordu.
IBM patronlarının iş barışını bozduklarını belirten Doğru, “Çalışanların büyük bir çoğunluğu artık bıçak kemiğe dayandığı için sendikalı olmuştur. Biz de onları yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.
Kendilerine verilen uluslararası destekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Doğru, bundan sonra daha güçlü olduklarını dile getirdi.
‘Yanınızdayız’
Daha sonra söz alan UNI Bilişim Sendikaları Başkanı Gerhard Rohde, IBM çalışanlarına destek vermek için Türkiye’de olduklarını söyledi. Bugüne kadar kendilerine üye 300 sendikanın IBM’nin Türkiye ve Avrupa’da bulunan merkezlerine protesto metni gönderdiğini belirten Rohde, bundan sonra desteğin artarak devam edeceğini dile getirdi. Avrupa Komisyonu’nda da girişimlerde bulunacaklarını belirten Rohde, IBM yetkililerinin bir an önce çalışanların sendikalaşma hakkına saygı göstermesini ve masaya oturmasını beklediklerini söyledi. UNI Bilişim Sendikaları Başkan Yardımcısı Kohen Dries ise Avrupa’da birçok ülkede IBM çalışanlarının mücadele ederek patronları masaya oturmak zorunda bıraktığını dile getirdi. Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden biri olan IBM’nin çalışanlarına birçok vaatte bulunduğunu, ancak bunları yerine getirmediğini anlatan Dries, çalışanların birlik olarak haklarını aldığını ifade etti. IBM Türk çalışanlarının öncelikli birlikteliklerini korumasını isteyen Dries, bunun başarılması halinde başarının geleceğini ifade etti.
Basın toplantısına Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, TÜMTİS yöneticileri ve Türk-İş’e bağlı şubelerin yöneticileri de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK’ten tacize tepki

SONRAKİ HABER

‘Adliyeler saray biz de kapıkulu değiliz!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...