07 Eylül 2008 00:00

Bolu’daki sürgünlere tepki

Tüm Bel-Sen Bolu’daki üyelerinin gerekçesiz şekilde görev yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Bolu’daki üyelerinin gerekçesiz şekilde görev yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Bolu’ya gelen Tüm Bel-Sen yöneticileri, Bolu valisi ve Bolu İl Özel İdaresi yetkilileriyle görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi.
Tüm Bel-Sen, Bolu İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan 13 memur ve 56 işçinin hiçbir gerekçe gösterilmeden Göynük, Kıbrıscık ve Mudurnu ilçelerine sürgün edilmesine tepki gösterdi. Bolu’ya gelen Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve genel merkez yöneticileri, önceki gün Bolu valisi ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile görüşerek sürgünlerin geri alınmasını istediler.
Görüşmenin ardından basına bilgi veren Baykara, görev yerleri değiştirilenlerin mağdur edildiğini ve bunun durdurulmasını istediklerini ifade etti. Valinin sürgünler konusunda geri adım atmamakta kararlı olduğunu gördüklerini belirten Baykara, sürgünlerin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Heyet görüşmenin ardından Eğitim Sen Bolu Şubesinde KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile EMEP il yöneticilerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Sürgün edilen çalışanların tamamının yönetimle aynı düşüncede olmayan kişiler olduğuna dikkat çeken Baykara, bunun AKP kadrolaşmasının memurlara kadar indiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.
En deneyimliler sürgün edildi
“Sürgün edilen memur ve işçiler kurumun en deneyimli ve çalışkan personelleridir. Bu kişilerin eş durumları, sağlık durumları, çocuklarını okutma durumları dikkate alınmamıştır. Hepsinin evi barkı Bolu merkezindedir” diyen ve “Sürgünün amacı bu kişileri zor surumda bırakmak; morallerini, çalışma azimlerini yok etmek ve emekli olmaya zorlamak mı” diye soran Baykara, sürgün edilen çalışanların yerine iş bilmeyen tecrübesiz kişilerin alınacağını ifade etti. Çalışanların sürgün edildiği ilçelerde çalışılabilecek oda ve araç gerecin bulunmadığını da belirten Baykara, “Bu ilçelerde iş olduğu zaman görevlendirme yapılamaz mı? Diğer ilçelerde iş olduğunda personel günübirlik görevlendirilmiyor mu?” diye konuştu. “Bu kurum hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Konuyla ilgili yargı süreci başlatılacaktır. KESK ve Türk-İş sendikalarına, bütün siyasi partilere ve halkımıza da birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Yetkilileri de bu yanlıştan dönmeleri konusunda uyarıyoruz” diyen Baykara, arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. (Bolu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Desa Ürünlerine boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

Ölümlerin nedeni hızlı büyümeymiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...