10 Eylül 2008 00:00

Sendikadan işçilere su katkısı

İzmir’deki arsenikli su tartışmaları sonrasında yaşananlar sendikaları da harekete geçirdi

Paylaş

İzmir’deki arsenikli su tartışmaları sonrasında yaşananlar sendikaları da harekete geçirdi. Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası’nın örgütlü olduğu Tariş İplik Fabrikası’nda, sendikanın girişimi ile fabrika yönetimi damacana su alımına gitti. Yemekhanede de kullanılan suyu işçiler piyasa fiyatının altında alıp evlerine de götürebiliyor.
Yaşanan tartışmalardan çok, işçilerin sağlığı ile ilgili olduklarını ifade eden TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, sendika olarak fabrika yönetimine sundukları teklifin kabul edilmesinden memnun olduklarını ifade etti. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tariş İplik Fabrikasında görüştüğümüz TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, İzmir Valiliğinin, sulardaki arsenik oranının arttığını ve içme ve yemek yapmada kullanılmamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamanın ardından konuyu, işyerinin İşçi Sağlığı Kuruluna, götürdüklerini belirtti. “İşverenin de iyi niyeti ile uygulamaya başladık. Arsenikli su meselesinden sonra işçilerimizden gelen yoğun talep üzerine böyle bir karar aldık. İşveren olur dedikten sonra işyeri sebillerinde, çay ocaklarında ve yemekhanede damacana su kullanılmaya başlandı. Buradan işçilerimizin evlerine kadar su gidebiliyor. İktidar ve muhalefet bunu rant olarak kullansa da biz insan sağlığı ile ilgili olduğu için üyelerimize hizmet etmeye çalıştık” dedi.
Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren işçilerden Ahmet Çakır, “Çeşme suyu içiyorduk. Paramız varsa su alıyorduk” dedi. İsmail Dörterler de, uygulamadan hoşnut olduklarını belirtirken, sudaki arseniğin insan sağlığına zararları konusunda yeterince bilgili olmadıklarını sözlerine ekledi. Rıdvan Dağ da, “Sendikamızın ve Tarişspor’un da yardımı ile suyumuz değişti. Yemeklerimizde, çaylarımızda Madran’dan gelen sular kullanılıyor. Sendikamızın uğraşları sonucu oldu, Sendikamıza ve Tariş yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Emine Uyar
ÖNCEKİ HABER

Alevi Kültür Derneği kuruldu

SONRAKİ HABER

Kavşak bitti, dava sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...