14 Eylül 2008 00:00

Afganistan’da vali öldürüldü

Afganistan’da başkent Kabil yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında Logar Valisi Abdullah Vardak öldürüldü.

Paylaş

Afganistan’da başkent Kabil yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında Logar Valisi Abdullah Vardak öldürüldü. Vardak’ın, başkentin yaklaşık 20 kilometre batısında bulunan Pagman’daki evinin yakınında saldırıya uğradığı belirtildi. Başkent Kabil’deki üst düzey polis yetkilisi Ali Şah Paktiyaval, valinin aracının yakınına yerleştirilen uzaktan kumandalı bir bombayla öldürüldüğünü belirtirken, Logar Emniyet Müdürü Gulam Mustafa Muhsini, valinin intihar saldırısında öldüğünü söyledi.
Suikastte, valinin şoförüyle 2 korumasının da öldüğü bildirildi. Afganistan’da Taliban yönetiminin 2001’de devrilmesinde ABD öncülüğündeki işgal güçlerine yardım eden bir silahlı grubun komutanı olan Vardak, valilikten önce, Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin kurduğu hükümette bakanlık da yapmıştı.
Pakistan’da 72 militan öldürüldü
Pakistan ordusu ise ülkenin Afganistan sınırı yakınında düzenlediği operasyonlarda üç günde 72 militanın öldürüldüğünü öne sürdü.
Pakistan ordusundan Binbaşı Murad Han, Bajur’da Taliban militanları ve yerel militanlara karşı çarşamba gününden bu yana düzenlenen kara ve hava operasyonlarında 8 askerin hayatını kaybettiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘İsrail’e baskı uygulanmalı’

SONRAKİ HABER

Pando’da sıkıyönetim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...