16 Eylül 2008 00:00

Balıkçı buluşması

Balikavi.net isimli internet sitesinin düzenlediği Adalar organizasyonunda balıkçılar umduklarını bulamadı

Paylaş

Daha önce hiç görmediğiniz insanlarla birlikte bir günlük tatilinizi geçirme fikri sıcak gelmese de, eğlenceli olabileceğini aklınızın bir köşesine yazın.
Biz pazar gününü balikavi.net isimli internet sitesinin organize ettiği balık avında geçirdik. Balık sevdalıları aileleriyle birlikte gelmişlerdi. Üsküdar ve Beşiktaş iskelelerinde gezi teknesine bindiklerinde beklentileri büyüktü. 60 kişi katıldı 15. İstanbul Balık Avı organizasyonuna. Adalar bölgesinde açıkta olta atılacak ve bir sürü balık tutulacaktı. Plan böyleydi.
Rast gelmedi
Tekne Sedef Adası’na doğru yol almaya başladığında balıkçılar da hazırlıklara başladı. Özenle yemler hazırlandı, çapariler açıldı. Sedef Adası’nın açıklarına gelindiğinde oltalar çoktan hazırlanmıştı. ‘Rastgele’ denerek oltalar denize bırakıldı. Sabırsız bekleyişin sonu hüsran oldu. Bir süre sonra katılımcılardan “Kaptan başka yere gidelim, burada balık yok” sesleri yükselmeye başladı. Kaptan gemiyi başka bir yere çektikten bir süre sonra yine aynı ses yükseldi. Marmara Denizi balıkçılara bir sürpriz yapmıştı. Adeta deniz kurumuş, oltalara balık vurmamıştı. Balık tutamayacağını anlayanlar oltaları bir kenara bırakıp sohbetlere, halaylara başladılar. Akşam saatlerine kadar yapılan yer değiştirmeler de sonuç vermeyince kovalar boş dönüldü karaya. Organizasyona katılanlar böyle bir durumla karşılaşacaklarını hiç düşünmemişlerdi. “Kısmetimiz yokmuş” sözleri ve “Tekrar buluşmak üzere” temennileri ile herkes kendi evinin yolunu tuttu. (İstanbul/EVRENSEL)

Amatör balıkçılar için de kurallar var
Balikavi.net isimli internet sitesinin yöneticisi olan Sennur Uygar, amaçlarını ve etkinlikleri şöyle anlatıyor: “Site 2005 yılında kurulmuş, 2006 yılı Mart ayında interaktif bir site olarak yenilenerek, balıkçılara hizmetine devam etmiştir. Türkiye’de kurulan ilk balıkçılık sitesi olmakla birlikte, kendisinden sonra kurulan pek çok balıkçılık platformu için de öncü konumdadır. Öncelikle amacı, Türkiye’de balıkçılıkla uğraşan milyonlarca insan olmasına karşın, balıkçılık yasalarının bilinmemesinden dolayı bu yasaları insanlara öğretmek, bilinçlendirmek ve balık popülasyonunun etkilenmemesi için çevreyi korumaktır. Üyelerinin tanışması için de etkinlikler düzenlenmektedir. Organizasyonların amacı ise hobisini sanal ortamda paylaşan ve sanal ortamda birlik olarak çevreyi korumaya çalışan üyelerini bir araya getirerek, hem daha yeni olarak ne yapabilirizi ortaya koymak hem de balık popülasyonu savaşımı için bu insanları kaynaştırmaktır. Bunların yanı sıra, amatör balıkçılıkla ilgilenen üyelerin bulunduğu bu platformda, bilinçlenen üyelerle birlikte, ticari balıkçılar içerisinde yasal olmayan yolla avcılık yapan bazı ticari balıkçılar da gerekli mercilere ihbar edilerek, popülasyonun korunması sağlanmaya çalışılmaktadır.”
Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

ABAKÜS

SONRAKİ HABER

‘Darbeyle’ mücadele sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...