16 Eylül 2008 00:00

Türkiye’de Alman kültür esintileri

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen “Alman Kültür Esintileri” etkinlikleri, bu yıl ekim ve kasım aylarında Türkiye’de düzenlenecek

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen “Alman Kültür Esintileri” etkinlikleri, bu yıl ekim ve kasım aylarında Türkiye’de düzenlenecek.
Alman dili, kültürü ve sanatını izleyici ile buluşturarak Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlikler, konserler, sergiler, öğrenci aktiviteleri, film ve dans gösterileri, sempozyumlar, yarışmalar, şenlikler ve diğer etkinliklerden oluşan geniş bir yelpaze, İstanbul’dan Van’a kadar birçok ilde düzenlenecek.
Avrupa ve Türk klasik ve müzik kültürü arasında köprü kuran Alman-Türk Filarmoni Orkestrası, genç kadrosuyla Rene Giessen yönetiminde İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara’da yeni programı ve solistleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak.
Azade Köker’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştireceği “Gerçek-Gerçeküstü” enstalasyonu ise 8 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.
Türkiye’de “Alman Kültür Esintileri” etkinlerinin resmi açılışı 7 Ekimde yapılacak. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Çöp depolama alanı istemiyorlar!

SONRAKİ HABER

‘Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa