16 Eylül 2008 00:00

Kırklareli’nde çeşmelerden kokulu sarı su aktı

Kırklareli’nde evlerdeki çeşmelerden akan şebeke suyunun kokulu ve sarımtırak bir renk alması vatandaşları tedirgin etti. Panik yaşayan Kırklarelililer, kaynak sularının aktığı çeşmelere akın ederek evlerine bidonlarla su taşımaya başladı

Paylaş

Kırklareli’nde evlerdeki çeşmelerden akan şebeke suyunun kokulu ve sarımtırak bir renk alması vatandaşları tedirgin etti. Panik yaşayan Kırklarelililer, kaynak sularının aktığı çeşmelere akın ederek evlerine bidonlarla su taşımaya başladı.
Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle şehir içi şebeke suyunun karşılandığı Kırklareli Barajı’ndaki suyun yüzde 76 oranında azalmasının ardından, barajın zemininde yosunlar oluştu ve mikroorganizma sayısı arttı. Bu da çeşmelerden kokulu ve sarı su akmasına neden oldu. Evlerindeki çeşmelerden akan suyun kokusundan ve renginden tedirgin olan vatandaşlar ise kent merkezinde bulunan yeraltı sularının aktığı çeşmelere akın etti ve evlerine bidonlarla su taşımaya başladı. Her yıl bu sorunla karşılaştıkların belirten vatandaşlar, “Evimizden akan suyun kokusu çok ağır ve rengi sarımtırak. Korktuğumuz için bu suyu kullanamıyoruz. Susuz kalmamak için de mahalle aralarında bulunan çeşmelerden akan yeraltı kaynak sularını bidonlarımıza doldurarak evlerimize taşıyoruz” dedi.
DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri suyun insan sağlığına zararının olmadığını iddia ederek vatandaşlardan gönül rahatlığıyla suyu içmelerini istedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kürt sorununda çözümsüzlük!

SONRAKİ HABER

Çay kurudu, barajı kaplıca ile mi dolduracaklar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...