17 Eylül 2008 00:00

‘16. Musa Anter ödülleri’ açıklandı

Gazetemiz muhabiri Ceren Saran, Türkçe haber dalında ödüle layık görüldü

Paylaş

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992 tarihinde uğradığı silahlı sonucu öldürülen Özgür Gündem Gazetesi yazarı Musa Anter adına düzenlenen ‘16. Musa Anter Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sonuçları açıklandı. Bu yıl Azadiya Welat ve Alternatif Gazetesi tarafından düzenlenen ödüller, Kürtçe ve Türkçe haber, fotoğraf ve karikatür dallarında verildi.
Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ‘Musa Anter ve Basın Şehitleri Ödülleri’, Kürtçe habercilik dalında birincilik ödülü “Gaziyên dewletê bi komkirina çopê debara xwe dikin” adlı haberiyle M. Ali Ertaş’a verildi. Türkçe haber dalında ise 27 Temmuz’da İstanbul Güngören’de meydana gelen ve başta AKP hükümeti ve diğer yetkililer ile ana akım medyanın daha ilk günden PKK’ye mal ettiği patlamanın ardındaki gerçekleri açığa çıkaran haberleri nedeniyle Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirlerinden Fırat Çağın, Uygar Gültekin ile gazetemiz muhabiri Ceren Saran’a verildi. PKK’nin de kınadığı bombalama olayında 17 kişi hayatını yitirmiş, 154 kişi de yaralanmıştı. Musa Anter ve Basın Şehitleri Ödülleri, fotoğraf dalında Paşa İmrek’e, karikatür dalında Mehmet Ali Güneş’e verildi. Jüri üyeleri tüm dallarda sadece bir kişiye ödül verildiği için seçim yapma konusunda zorlandı.
Ödüller Nusaybin’de verilecek
Jüri, haber dalında Veli Ay, Şerif Karataş ve Nesrin Yazar’ı, karikatür dalında Murat İpek ve Ahmet Bilge’yi, fotoğraf dalında ise Veysi Altay’ı Özel Ödülü ile onurlandırmaya karar verdi. Jüri Kürtçe haber dalında ise Cemil Oğuz’un “Nav her pirsgirêk bû di nav kurdan de” haberi ile Erdoğan Altan’ın “Kerboranê çi dît çi nedît” haberine özel ödül verdi. Musa Anter ve Basın Şehitleri Ödülleri’nde Kürtçe Haber Jürisi’nde Kakşar Oremar, Reşad Sorgül, Semiha Alankuş, Adil Zozani, Ertuş Bozkurt, Türkçe Haber Jürisi’nde Aydın Çubukçu, Murat Çelikkan, Fatih Polat, Ahmet Tulgar, Hüseyin Aykol, Fotoğraf Jürisi’nde Ramazan Öztürk, Gültekin Tetik, İsa Çelik, Çerkes Karadağ, Zafer Tüzün ve Karikatür Jürisi’nde Tan Oral, Gülay Batur, Ender Özkahraman, Rewhat, Halil İncesu bulunuyordu.
Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, 20 Eylül Cumartesi günü Nusaybin’de verilecek. Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, ilk olarak 1993 yılında “Özgür Gündem” gazetesi tarafından verilmişti. Her yıl düzenlenen ödüller, 1994 yılında “Özgür Ülke”, 1995 yılında “Yeni Politika”, 1996 yılında “Demokrasi”, 1997 ve 1998 yıllarında “Ülkede Gündem”, 1999
yılında “Özgür Bakış”, 2000 yılında “2000’de Yeni Gündem”, 2001 ve 2002’de “Yedinci Gündem”, 2003’te “Yeniden Özgür Gündem”, 2004, 2005 ve 2006’da “Ülkede Özgür Gündem”, 2007 ise “Gündem” gazetesi tarafından verildi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Deniz Feneri tam gaz

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...