18 Eylül 2008 00:00

Tutuklu sanık yine ödenek yokluğundan gelemedi!

Şanlıurfa’da TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı iken öldürülen Hasan Balıkçı’nın davasına dün devam edildi.

Paylaş

Şanlıurfa’da TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı iken öldürülen Hasan Balıkçı’nın davasına dün devam edildi.
Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Yılmaz Çakmak, Şehmus Taşan, Halim Şimşek ve avukatları ile Hasan Balıkçı’nın eşi Şengül Balıkçı ve avukatı Mustafa Çinkılıç hazır bulundu. Adıyaman Cezaevi’nde bulunan ve geçen celsede “ödenek yokluğu”ndan duruşmaya getirilemediği kaydedilen Zeki Akkoyun, bu duruşmaya da katılmadı.
Duruşma sırasında söz alan Cumhuriyet Savcısı, sanık Zeki Akkoyun’un duruşmada hazır edilmesi için gerekli işlemlerin yaptırılması ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde mütalaa verdi. Daha sonra sanıkların tutukluluğunun devamına ve sanıkların bir sonraki duruşmaya getirilmesi için bulundukları ceza evlerine ayrı ayrı müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrası Adana, İstanbul, Mersin ve Diyarbakır’dan gelen bir grup, adliye önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Kararı protesto eden grup daha sonra dağıldı.
Duruşmadan sonra bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen “Bugün bir duruşmada daha adalet beklentimiz yanıtlanmadan, elimiz boş dönüyoruz” diye konuştu. “Adalet beklentimizin karşılanacağına inancımızı yitirmeye başladık. Bu konuda sorumlu olanların görevini yerine getirmesini istiyoruz. EMO olarak bu davaya sonuna kadar sahip çıkıyoruz.” diyen Çeçen yaptıkları oturma eyleminin de Adalet Bakanlığına yönelik sessiz bir tepki olduğunu belirtti.
Balıkçı’nın eşi Şengül Balıkçı da 6 yıldır süren bir davanın sonuçlanmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Hasan bu ülkenin şehidi. Vatanı, insanları için öldü. Bunu devletin ayıbı olarak görüyorum. Açıkçası güvenim de kalmadı” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Üreticiler AKP’ye de CHP’ye de öfkeli

SONRAKİ HABER

Fındık işçileri eve dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa