18 Eylül 2008 00:00

Üreticiler AKP’ye de CHP’ye de öfkeli

Manisa’nın Akhisar ilçesi Beyoba kasabasında mısır üreticileriyle yapılan toplantıda üreticiler hem AKP’ye hem de CHP’ye tepki gösterdi.

Paylaş

Manisa’nın Akhisar ilçesi Beyoba kasabasında mısır üreticileriyle yapılan toplantıda üreticiler hem AKP’ye hem de CHP’ye tepki gösterdi.
CHP tarafından mısır üreticilerinin sorunlarını konuşmak için önceki gün Beyoba’da yapılan toplantıya CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, CHP Manisa eski Milletvekili Ufuk Özkan, CHP’li belediye başkanları ile çok sayıda mısır üreticisi katıldı.
Ölme sürün
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü toplantıda yaptığı konuşmada, yapılan zamlarla çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve elektriğe her gün zam yapıldığına dikkat çekerek, Türkiye’de mısır üreticilerinin bilinçli olarak zarar ettirildiğini, mısır hasadı döneminde mısırın fiyatının düşürülmesi için mısır ithalatının yapıldığını ifade etti. Mengü, “Bir kilo mısırın maliyetinin 55 YKr olarak tespit edilmesine rağmen, mısıra verilen 43 YKr’lik fiyat, üreticiye ‘ölme, sürün, borcunu ödeme’ demektir” dedi. AKP’nin işçiden ve çiftçiden korktuğunu belirten Mengü, “Çiftçi birliklerinin kurulmasında bir umacıdan korkar gibi korkuluyor. Çiftçi bölünsün, parçalansın, gücü olmasın isteniyor” dedi.
‘Yaktılar bizi, yaktılar’
Mengü’nün konuşmasını keserek tepki gösteren üreticiler, hem AKP’ye hem de CHP’ye kızgınlıklarını ifade ettiler. Üreticiler, AKP Hükümeti’ne mısıra maliyetinin altında fiyat vermesinden dolayı tepki gösterirken, muhalefet partisi CHP’ye de çiftçiyi yeterince savunmadığı için tepki gösterdiler. Mısıra verilen fiyat için CHP’nin Meclis’e neden gensoru vermediğini, neden seslerini duyurmadığını, 11 Ağustos’ta açıklanması gereken fiyatın neden açıklanmadığını sorarak, “Yaktılar bizi, yaktılar. Nerede bu p… devlet?” diyen üreticiyi Mengü’nün, “Başımı belaya sokacaksın, otur” diyerek oturtması dikkat çekti. Devletin dine yatırım yapmasının CHP tarafından da desteklendiği ‘70’li yıllarda CHP’nin solcuları cezaevlerine doldurduğu, şimdi de gelip bu insanlardan oy istediği eleştirisine de kızan Mengü, eleştiriyi yapan kişiyi provokatörlükle itham ederek, “Bana hikaye anlatma, demagoji yapma” diyerek susturdu. Mengü, bir şeyler yapılmasını isteyen üreticiye, böyle bir yere varılamayacağını ileri sürerek, “Bu günahların hesabını sandıkta sorarsınız” dedi.
Çiftçiden ‘KDV kaldırılsın’ talebi
Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Halis Uysal da toplantıda yaptığı konuşmada, mazot, gübre ve elektriğin fiyatının arttığını belirterek, üreticinin borcundan dolayı kesilen kapalı elektriklerin açılmasını, AB müktesebatına uyulmasını ve çiftçiden KDV’nin kaldırılmasını talep etti. (Akhisar/EVRENSEL)
Kenan Çetin
ÖNCEKİ HABER

‘Bizi izlemeye devam etsinler’

SONRAKİ HABER

Tutuklu sanık yine ödenek yokluğundan gelemedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...