18 Eylül 2008 00:00

‘Savaş tezkeresi’ uzatılıyor

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Deniz Feneri davasından sınır ötesi tezkereye, öğrenci affından bayram tatiline kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Paylaş

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Deniz Feneri davasından sınır ötesi tezkereye, öğrenci affından bayram tatiline kadar birçok konuda açıklamada bulundu.
Sınır ötesi harekat için yetki veren tezkerenin süresinin 17 Ekim’den itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM’ye gönderilmesine karar verildiğini açıklayan Çiçek, “Tezkere konusu görüşüldü ve Irak’ın kuzeyine operasyon yapılmasına yönelik tezkere önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak. Tezkerenin uzatılması konusunda tereddüdümüz yok. Tezkerenin kapsamında herhangi bir değişiklik yok” diye konuştu.
Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialar konusunda savcıları göreve davet eden Çiçek, “Biliyorsunuz ki savcılar soruşturma başlattı. Bizim bir engellememiz söz konusu olamaz” dedi.
3 sınav hakkı verilecek
Bakanlar Kurulu’nun kamuoyunda “Öğrenci Affı” olarak bilinen ve 640 bin kişiyi ilgilendiren tasarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başbakanlığa sunulduğunu, kurulun ise tasarıyı benimsediğini belirten Çiçek, öğrenci affına ilişkin tasarı yasalaştığı takdirde, 29 Haziran 2000 tarihinden yasanın yürürlüğe gireceği tarihe kadar ilişiği kesilmiş öğrencilere, bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacağını bildirdi.
Bayram tatili 9 gün
İdari izin kapsamında molmak üzere “Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün tatil olacak, bayramdan sonraki cuma günü de tatil olacak. 9 günlük tatil yaşanacak” diyen Çiçek, Ramazan Bayramı boyunca otoyol ve köprü geçişlerinin de ücretsiz olacağını bildirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

DTP’den tezkereye tepki

SONRAKİ HABER

F tipinde bir garip kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...