20 Eylül 2008 00:00

RTÜK’ten istifa çıkmadı

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Deniz Feneri Derneği ile ilgili hakkındaki iddiaların ele alındığı Radyo Televizyon Üst Kurulu toplantısı dün yapıldı

Paylaş

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Deniz Feneri Derneği ile ilgili hakkındaki iddiaların ele alındığı Radyo Televizyon Üst Kurulu toplantısı dün yapıldı. Toplantıda RTÜK’ün CHP’li üyeleri Mehmet Dadak, Şaban Sevinç ve Hülya Alp, Akman’ın bazı şirketlerdeki ortaklığı ve yöneticiliklerine ilişkin haberleri gündeme getirdi. Söz konusu durumun RTÜK yasasına aykırı olduğunu belirten CHP’li üyeler, Akman’ın RTÜK’ten istifasını istediler. CHP’lilerin talebi 3 oya karşı 5 oyla reddedildi.
Toplantı sonrası açıklama yapan Mehmet Dadak, Akman’ın “istifa etmesi yönündeki taleplerinin kabul görmediğini” bildirdi. Toplantıda, hakkındaki iddialar nedeniyle “RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı istifaya davet ettiklerini” anlatan Dadak, “yapılan oylamada bu isteklerinin kabul görmediğini” söyledi. Dadak, kurul kararlarının “yargı denetimine tabi olduğunu” ifade ederek, “Tabii ki yargı yoluna başvuracağız” diye konuştu.
Akman şirkete ortak çıktı
3 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında “3.5 yıldır, yurtiçinde de yurtdışında da hiçbir ticari faaliyetim yoktur” diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Limitet Şirketi’nde ortak olduğu ortaya çıktı. Türkiye Ticaret Sicili gazetesinin 8 Şubat 2008 tarihli nüshasında, Hayat Yapı’nın aldığı bir karar yayımlandı. Kararda, Zahid Akman, Zekerya Karaman, Hamide Ceylan ve Turgut Akman’ın imzaları yer alıyor.
Haber Sen’den istifa çağrısı
Haber Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, RTÜK üyeliğine seçildikten sonra 4 ayrı şirkette yöneticilik görevi sürdürdüğü ortaya çıkan Zahid Akman’a, istifa çağrısında bulundu.
Frankfurt Savcılığı’nın Akman hakkında Frankfurt Konut İnşaat Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi olarak hakkında dolandırıcılık ve iflası sürüncemede bırakmak şüphesiyle soruşturma başlattığını hatırlatan Yılbaşı, “RTÜK Başkanı olarak Akman’ın daha fazla tartışma konusu olmadan istifa etmesi, bazı kuşkuları ortadan kaldırması yönünden anlamlı olacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Anter’in hesabı sorulmayacak mı?

SONRAKİ HABER

‘Yeni bir kapatma davası olabilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...