21 Eylül 2008 00:00

Eğitim yerinde sağlık hizmeti!

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Cumhuriyet İlkokulu ile Yolaltı İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan sağlık ocakları okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi çocukların sağlığını da kötü etkiliyor

Paylaş

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Cumhuriyet İlkokulu ile Yolaltı İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan sağlık ocakları okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi çocukların sağlığını da kötü etkiliyor.
Sağlık ocaklarının yeterli donanıma sahip olmamasının yanı sıra oyun alanlarına atılan, tıbbi atıklar öğrencilerin sağlığını etkiliyor. Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan Seyrantepe Cumhuriyet İlkokulu ile Yolaltı İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan sağlık ocakları okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi sağlıkları açısından ciddi tehlikeler oluşturuyor. Yolaltı ve 10 No’lu Sağlık Ocağı’nın aynı bahçedeki okulların dersliklerinden yararlanması ise eğitimin de sekteye uğramasına neden oluyor.
Yolaltı Mahallesi Muhtarı Nurettin Çalan, mahalledeki sağlık ocağının çevredeki diğer mahallelere ve yakın köylere de hizmet verdiğini belirterek, 10 bin kişinin bu sağlık ocağından yararlandığını ifade etti. Sağlık ocağının teknik olarak yetersiz olduğunu ve bu kadar kalabalık nüfusa yetersiz şartlarda hizmet vermesinin düşündürücü olduğunu kaydeden Çalan, “Okul müdürü bize zaman zaman okula giren çıkanlardan şikayetçi olduğunu, ancak vatandaşların sağlık ocağına gittiği için müdahalede bulunamadıklarını belirtti” dedi.
AKP’nin yaklaşımı
Dünyanın hiçbir yerinde eğitim ve sağlık hizmetinin aynı yerde verilmediğine dikkat çeken Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan konuyla ilgili gerekli mercilere başvurmalarına karşın herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Karahan, “Bu AKP’nin eğitim ve sağlığa bakışını özellikle bölgedeki yaklaşımlarını ortaya koymaktadır. Bu davranışla söylenmek istenen aslında ‘ne sağlığınız ne de eğitiminiz benim için önemli değildir’ demektir. ‘Yer bulun ben size sağlık ocağı yapayım’ ya da ‘yer bulun ben size okul yapayım’ diye saçma sapan bir yaklaşım olamaz. Bunu demek doğru ve samimi bir tutum değildir. Yer bulma, sosyal devletin gerekliliklerini yerine getirmek zorunda olan devletin işidir. İşlevi gereği olarak devlet derhal bu sorunlara bir çözüm bulmalıdır. Biran önce bu sorunların çözülmesini bekliyoruz.” SES Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin Kılıç da şube olarak sağlık raporları hazırlayıp kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, söz konusu sağlık ocaklarıyla ilgili fiziki yetersizlikten ilgili kurumların haberdar olduğunu söyledi.
10 No’lu Sağlık Ocağı’nın okul bahçesinde olmasının kabul edilecek bir durum olmadığını söyleyen Kılıç, İl Sağlık Müdürlüğünün yaşanan durumdan haberdar olduğunu kaydetti. Kılıç, vatandaşlara daha iyi hizmet verecek sağlık ocaklarının yapılmasını talep etti. (DiyarbakırDİHA)
ÖNCEKİ HABER

Zana: Onurlu barış istiyoruz

SONRAKİ HABER

Anadil için yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...