21 Eylül 2008 00:00

Zana: Onurlu barış istiyoruz

Demokratik Toplum Partisi, yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Diyarbakır’da toplandı. Toplantıda konuşan kongre sözcüsü Leyla Zana, Kürt sorunu konusunda onurlu bir barış istediklerini dile getirerek, “Biz dilenci değiliz ve dilenmek için el açmayacağız

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi, yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Diyarbakır’da toplandı. Toplantıda konuşan kongre sözcüsü Leyla Zana, Kürt sorunu konusunda onurlu bir barış istediklerini dile getirerek, “Biz dilenci değiliz ve dilenmek için el açmayacağız. Eğer bizi yanlarında istiyorlarsa kardeşliğe varız. Tek taraflı kardeşlik olmaz” dedi.
DTP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlenen parti kongresine aralarında DTP Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Emine Ayna ve Aysel Tuğluk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu yaklaşık 600 kişi katıldı. Kongrede Divan Başkanlığına seçilen Kamuran Yüksek yaptığı konuşmada, 2 gün sürecek toplantıda son siyasi gelişmeler ile yaklaşık 6 ay sonra yapılacak yerel seçim çalışmalarının ele alınacağını belirterek, “‘yerel seçimde ittifak, aday belirleme ve çalışma yöntemlerini kararlaştıracağız. Aday belirleme yöntemleri ile seçim hazırlıklarını tespit edeceğiz’“ dedi. Daha sonra kongrenin açılış konuşmasını kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana Kürtçe olarak yaptı.
Leyla Zana, çok kritik bir dönemde kongreyi topladıklarını belirtti. Çalışmalarında şeffaf bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan Zana, ülkede yaşanan sorunlara değindi. Onurlu bir barış istediklerini dile getiren Zana, “Biz dilenci değiliz. Ve dilenmek için el açmayacağız. Eğer bizi yanlarında istiyorlarsa kardeşliğe varız. Tek taraflı kardeşlik olmaz” dedi. Yerel yönetimler seçimine de değinen Zana, görev yapmayan kadroların halk mahkemeleri tarafından yargılanmasını önerdi. Konuşmaların ardından kongre basına kapatıldı. (DiyarbakırDİHA)
ÖNCEKİ HABER

Kürt yazar serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Eğitim yerinde sağlık hizmeti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa