22 Eylül 2008 00:00

Kaymakamdan yeni skandal

İlköğretim Haftası etkinliklerinde Rojda isimli öğrencinin ismi Kürtçe olduğu için şiir okumasına karşı çıkan ve etkinliğin iptal edilerek başka bir okula alınmasına neden olan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yine olay yarattı.

Paylaş

İlköğretim Haftası etkinliklerinde Rojda isimli öğrencinin ismi Kürtçe olduğu için şiir okumasına karşı çıkan ve etkinliğin iptal edilerek başka bir okula alınmasına neden olan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yine olay yarattı. Bulgurlu, konuyla ilgili olarak kendisiyle görüşmeye gelen Aliağalı gazetecilerin içerisinde gazetemizin muhabiri olunca, gazetecileri içeri alan görevliyi kovdu.
Şehit Çavuş Bülent Kula İÖO’da kutlanacak olan İlköğretim Haftası programının davetiyeleri hazırlanmış ve 5 Eylül’de Aliağa’daki tüm yerel gazetelere, kurum ve kişilere gönderilmişti. Ancak programda yazan Rojda isminden rahatsız olan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, programın iptal edilmesine neden oldu. Konuyla ilgili olarak görüşmek için kaymakamlığa giden gazetecilerin içerisinde, haberi ortaya çıkaran gazetemizin muhabirlerini gören Kaymakam Bulgurlu, gazetecileri içeri alan görevliyi; “Hani bunlar Aliağalı gazetecilerdi? İçeri kimin girdiğini bilmiyor musun, git ve yarın gelme” diyerek, gazetecilerin gözü önünde kovdu.
‘Evrensel’i duyunca
Yaşananlara tanık olan muhabirimiz Turan Kara, olay anını şöyle anlattı: “Kapıdaki görevliler önce ‘Kaymakam Bey bu konuda bir açıklama yapmayacak. Gereken bilgileri İzmir Valiliği’nden öğrenebilirsiniz’ dediler. Aliağa gazetecileri olduğumuzu, Kaymakam Bulgurlu’dan iddiaların Meclis’te gündeme gelmesiyle ilgili görüş istediğimizi söylediğimizde ise görevlilerden biri ‘Kaymakam Bey’e soralım’ diyerek içeri girdi. Sonra da Bulgurlu’nun bizi kabul ettiğini söyledi. İçeri girdiğimizde yerel gazetecilerle beraber Evrensel gazetesinden geldiğimizi öğrenen E. Osman Bulgurlu, bizi içeri alan görevliyi çağırarak, ‘Hani bunlar Aliağalı gazetecilerdi? İçeri kimin girdiğini bilmiyor musun, git ve yarın gelme’ diyerek kovdu.”
Muhabirimiz Turan Kara, bunun doğru olmadığını ve yazacağını söylediğinde ise Kaymakam Uğurlu’nun “Size ne? Yönetimime ne karışırsınız? Kimi çalıştıracağımı size mi soracağım?” şeklinde cevap verdiğini belirtti. Kaymakamın kendilerine öfkelendiğini ve bağırarak konuşmaya başladığını belirten Kara, “Kaymakam ‘Benim doğam böyle, bağırarak konuşurum, siz de istediğinizi yazarsınız karışamam’ dedi. Sorularımızı yanıtsız bırakarak, ‘Basına açıklama yapma yetkim yok. Konuyla ilgili valilikten bilgi alabilirsiniz. Başka da bir şey söylemeyeceğim’ dedi. Oysa bizimle görüşmeyi kabul ettiği için içeriye aldırmıştı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Umut kapısı daralıyor

SONRAKİ HABER

Ergenekon davasında bir ilk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...