27 Eylül 2008 00:00

Nükleere geçit yok!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, 63 kurum bileşeniyle birlikte yaptığı açıklamayla, AKP Hükümeti’ni nükleer santral konusundaki ısrarından vazgeçmeye çağırdı

Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, 63 kurum bileşeniyle birlikte yaptığı açıklamayla, AKP Hükümeti’ni nükleer santral konusundaki ısrarından vazgeçmeye çağırdı. NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Arslan, “Görünen o ki ülkemizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler dışında kimse nükleer santrallere bulaşmak istemiyor” dedi.
Nükleer santral ihalesinin yapıldığı sırada, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde ihaleyi protesto eden Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bileşenleri, Mersin’e döndükleri gün nükleer santral ihalesini değerlendirdi. NKP bileşenleri adına konuşan Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, ihaleye yalnızca bir firmanın ilgi göstermesini, nükleer karşıtlarının yürüttüğü mücadelenin sonucu olarak yorumladı. Arslan, “Bu sonuç, ‘Nükleer Rönesans Masalının’ Türkiye’de işlemediğinin ve pek çok nedenle kamuoyu desteği olmayan nükleer endüstrinin çöküşünün son işaretidir. Zaten şirketler, kamuoyu baskısı nedeniyle ve bu kadar pahalı bir yatırım için kredi bulmaları imkansız olduğu için ihaleden çekilmişlerdir” dedi.
Projelerden vazgeçin
“Nükleer karşıtlarının, çevrecilerin ve duyarlı kamuoyunun en baştan beri gerçekleri söylediği bir kez daha kanıtlanmıştır” diyen Aslan, bu sonucun Türkiye’deki nükleer karşıtlarının, Mersin ve Sinop halkının zaferi olduğunu belirtti.
“Rusların ya da başkasının kirli, tehlikeli ve bizi ekonomik batağa sürükleyecek nükleer teknolojisine ihtiyacımız yok” ifadelerini kullanan Aslan, hükümetin, halkı daha fazla oyalamadan bu gerçeği bir an önce kabul etmesini, nükleer ihalenin derhal iptalini ve elindeki bütün nükleer santral projelerinden vazgeçtiğini açıklamalısını istedi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim ve öğretim yılı başında eğitimin durumu

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...