01 Ekim 2008 00:00

Karzai Suudilerin aracılığını istedi

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Suudi Arabistan Kralı’ndan Taliban ile barış görüşmelerinde aracı olmasını istedi.

Paylaş

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Suudi Arabistan Kralı’ndan Taliban ile barış görüşmelerinde aracı olmasını istedi.
Ramazan Bayramı nedeniyle halka seslenen Hamid Karzai, henüz herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığını, buna karşın Afgan yetkililerin bu çerçevede Suudi Arabistan ve Pakistan’a ziyarette bulunduğunu söyledi.
Taliban ile Afgan hükümeti arasında Suudi Arabistan’da barış görüşmelerinin yapıldığı şeklinde bir takım haberler çıkmıştı.
Afganistan Cumhurbaşkanı, geçmişte Taliban’ın silahlarını bırakmasını görüşmelere ön koşul olarak sürüyordu.
Konuşmasında yine Taliban’a silahlarını bırakması çağrısında bulunan Karzai, Taliban lideri Molla Ömer’in de barışa razı olması halinde korunacağını söyledi.
Afganistan’da bulunan ABD önderliğindeki işgalci koalisyon kuvvetleri, Taliban’ın ılımlı liderleriyle görüşmeler yapılması yönündeki çabaları destekliyordu. Birçok Afgan ve Batılı yetkili, Taliban isyanının sadece askeri yollarla yenilemeyeceğini, siyasi bir zemin üzerinde de hareket edilmesi gerektiğini düşünüyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Hayatınızı yazsanız oyun olur mu?

SONRAKİ HABER

Mısır’da turistler serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...