02 Ekim 2008 00:00

Gorbaçov Lebedev’le parti kuruyor

Sovyetler Birliği’nin kapitalizme entegrasyonu konusunda ortaya attığı adımlar nedeniyle batı kamuoyunda ilgi gören Gorbaçov, Lebedev’le parti kuruyor

Paylaş

Sovyetler Birliği’nin kapitalizme entegrasyonu konusunda ortaya attığı adımlar nedeniyle batı kamuoyunda ilgi gören Gorbaçov, Lebedev’le parti kuruyor.
Rus milyarder Alexander Lebedev, “demokrasi yanlısı” olduğunu iddia ettiği partiyi şimdilik, Bağımsız Demokratik Parti olarak adlandırdıklarını açıkladı. Lebedev, Kremlin’in ekonomiyi daha az kontrol etmesi, bağımsız medya, hukuk reformları ve güçlü bir parlamento için çalışacaklarını söyledi. Gorbaçov konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Mihail Gorbaçov, eski Devlet Başkanı, Başbakan Vladimir Putin’in politikalarını eleştirmekten kaçınmış ancak seçim sisteminin değiştirilmesi çağrısında bulunmuştu.
Politikaları ile SB’yi dağıtan isim
1985’den 1991’e kadar Sovyetler Birliği’ni yöneten Gorbaçov’un Perestroika (yeniden yapılanma) ve Glasnost (açıklık) adını verdiği “reform” çalışmaları Sovyetler Birliği’nin dağılmasına neden olmuştu. 1990’da Nobel Barış Ödülünü kazanan Gorbaçov, aday olduğu 1996 yılındaki devlet başkanlığı seçiminde oyların yüzde birden azını alabilmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Fransa, Hindistan’a nükleer reaktörler satacak

SONRAKİ HABER

AB gözlemcileri Gürcistan’da göreve başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...